The Others Polis, hakimi yumrukladı

Polis, hakimi yumrukladı

29.01.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Polis, hakimi yumrukladı

Polis, hakimi  yumrukladı

DİYARBAKIR'ın Bismil ilçesinde görevli kadastro hakiminin, telefon borcunu yatırmak için gittiği PTT'de, girdiği kuyruk tartışması sonucunda polis memuru tarafından yumruklandığı iddia edildi. Şikayetçi olan hakim, polis memurunu tutuklattı.
Hakim Bülent Oğuz, telefon faturasını ödemek için kuyruğa girdi. Vatandaş gibi sırasını bekleyen Oğuz, trafik şubede görevli polis memuru Zeki Koru'nun sıra beklemeden işlemini yaptırmak istemesi üzerine müdahale etti. Polis memurunu sıraya girmesi için uyaran Hakim Bülent Oğuz, polis memurunu "Sende vatandaşlar gibi sıraya gir ve kurallara uy" diyerek uyardı. Bu uyarıya sinirlenen polis memuru, onlarca kişinin gözleri önünde, "Sen de kim oluyorsun" diyerek hakimi yumrukladı. Neye uğradığını şaşıran hakim Oğuz, aldığı darbelerle yüzünden yaralandı. Vatandaşlar tarafından Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Hakim Oğuz'a "Darbeye bağlı psikolojik travama" teşhisi konarak 5 gün rapor verildi.
Hakim Bülent Oğuz, raporuyla birlikte Cumhuriyet Savcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundu. Gözaltına alınan polis memuru mahkemeye sevk edildikten sonra tutuklandı. Tarafları uzlaştırmak amacıyla ilçenin üst düzey yetkilileri girişimler başlattı. Ancak hakim şikayetini geri almadı. Polis Zeki Koru'nuni bir üst mahkemeye yaptığı başvuru olumlu karşılanınca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.