The Others Popüler ve kaliteli

Popüler ve kaliteli

03.01.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Popüler ve kaliteli

Popüler ve kaliteli



Popüler ve kaliteli


Harbi rockçı Erkin Baba
Burhan Şeşen imzalı "Yorumsuzöda Erkin Koray var. Tekrar olmasına karşın Baba’yı bir daha izlemek gerek. Programda Erkin Koray, eskilerden söylemişti. Bir de meşhur "beyaz Gibson hikâyesi"ni anlatmıştı. Fitaş Sineması’nda dinlemiştim ustayı, o gitarla. Koray, günün değil, devrin adamı oldu, hep kafasına göre takıldı. Ben, "Elektronik Türkü"lerde kaldım. Baba’dan hâlâ böyle bir albüm bekliyorum.
Gencebay ve Duman
Bir Başka Gece’de iki doğru isim yan yana: Orhan Gencebay ve Duman. Köyden kente göçün müzikteki simgesi Gencebay ile 80’li yıllarda bu nostaljiyi rock tınısı ile yakalayan ve söylemine "arabesk tadı" yediren genç topluluk Duman... Gerçi Sezen Aksu bestesi ile adını duyurdu ama bilenler, "Duman"ın öyle kısa vadeli bir grup olmadığından emin. Bana göre yeni kuşağın en kalıcı grubu.
Doğulu bu işi biliyor
Beyazıt Öztürk’ün konukları Emel Müftüoğlu ve Kenan Doğulu. Bana göre Kenan Doğulu’nun, tüm pop müzikçilerin içinde farklı bir yeri var. Parçalardaki güçlü altyapı ve akor zenginliği bu farkı yaratıyor. Son albümü "Beşbuçuköta eski parçalarını Ozan Doğulu tekrar düzenledi. Levent Yüksel bas, Murat Yeter davul çaldı. Emel de kuşkusuz iyi yorumculardan... O da yeni albümüyle seslenecek.
Şevval Sam, Nejat İşler, Meral Çetinkaya, Kamuran Usluer, Bora Ayanoğlu ve Sermin Hürmeriç’in oynadığı "Gülbeyazöda Demiroğulları, mezuniyet töreni için İstanbul’a gelir. Dursunoğulları ise balıkçı teknelerini yolcu teknesine çevirmiştir. Gülbeyaz, Boğaz’daki ilk seferinde korkulu anlar geçirecektir.
Mİllİ Eğitim Bakanı Erkan Mumcu, Taha Akyol’a konuk oluyor. Mumcu, "Akademik özgürlükler", "Üniversiteye giremeyen milyonlarca lise mezununun durumu" ve "Temel eğitimde düşünülen yeni düzenlemeler" konularına açıklık getirecek. EĞRİSİ DOĞRUSU
• Dawson’s Creek: Dünya TV’lerinin sevilen gençlik dizilerinden biri olan yapımın yeni bölümleri cuma günleri orijinal, pazartesileri ise Türkçe dublajlı yayınlanacak. CNBC-E / 20.00
• Dünya Karması-Juventus: Kadroda Bülent Korkmaz, Alpay Özalan ve İlhan Mansız’ın da olduğu Dünya Karması ile Juventus’un Dubai’de yapacağı maç canlı yayınlanıyor. TGRT/19.45
• Cuma saat 24.00-02.00 arasında, Sina Koloğlu radyoda sizlerle... Radyonun yeni adı Radyo Kozmos. Frekans 92.3... Rock’ta yeni keşifler, taraflı yorumlar ve gecenin karanlığı sizi bekliyor.