The Others Rapor Yüksekovayı gizledi

Rapor Yüksekovayı gizledi

28.01.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Rapor Yüksekovayı gizledi

Rapor Yüksekovayı gizledi

Avukat Yaşar Altürk, Susurluk raporunda, asker bağlantısı fazla olduğu için Yüksekova çetesinin gizlendiğini ve inkar edildiğini iddia etti

YÜKSEKOVA çetesi davasına müdahil olarak katılan Avukat Yaşar Altürk, Kutlu Savaş tarafından hazırlanan Susurluk raporunu eleştirerek, bu raporun Yüksekova çetesini gizlediğini ileri sürdü. Altürk, Savaş'ın, Yüksekova çetesi ile ilgili iddianameyi okumadığını vurgulayarak, raporun objektif olmadığını söyledi.
Aralarında özel tim, köy korucusu, üst düzey askeri yetkili ile PKK itirafçısının da bulunduğu Yüksekova çetesi davasına müdahil avukat olarak giren Avukat Yaşar Altürk, Susurluk ve Yüksekova çeteleri arasındaki benzerliğe dikkat çekerek, her iki çetenin amaçlarının ve uyguladıkları yöntemin aynı olduğunu iddia etti. Altürk, "Susurluk raporu, Yüksekova çetesini gizlemiştir. Çünkü asker bağlantısı fazla olduğu için gizlenmiştir, Yüksekova çetesi inkar edilmiştir. Kutlu Savaş, Yüksekova davası ile ilgili hazırlanan iddianameyi okusaydı, hazırladığı rapor daha objektif olurdu" dedi.
Yeni itirafçılık yasasının çıkması halinde başka itirafçıların da ortaya çıkacağını, hatta Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın da ortaya çıkacağına inandığına değinen Altürk, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Susurluk gibi Yüksekova da paylaşım problemi ve hiyerarşinin yok sayılmasıyla ortaya çıktı. Raporun, 'asker bağlantısı yok' bölümünü gerçekçi bulmuyorum, yargıya müdahale olarak görüyorum. Çete suçuna karışan polis ve asker de var. Suçluları gizleyerek kurumları aklayamayız. Raporun gizli denen bölümünde tüm gerçekleri yansıttığına inanmıyorum ve raporu tatmin edici bulmuyorum."
Müdahil olarak davalarına girdiği Yüksekova çetesinin, bölgedeki çetelerin en küçüğü ve en güçsüzü olduğuna dikkat çeken Altürk, Türkiye'de faaliyet sürdüren çetelerin merkezinin Güneydoğu'da olduğunu ve ortaya çıkarılmadığını sözlerine ekledi.