The Others Refah'ın "vekaleten atamaları" iptal

Refah'ın "vekaleten atamaları" iptal

18.07.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Refah'ın "vekaleten atamaları" iptal

Refahın vekaleten atamaları iptal

GÜVENOYLAMASINDAN sonra üst düzey bürokrat atamalarına başlayan hükümet, RP'nin, "vekaleten atama" yöntemini kullanarak çeşitli kademelere yerleştirdiği kadroları temizliyor.
RP'nin yoğun bir biçimde kadrolaşmaya çalıştığı Maliye Bakanlığı'nda 21 Refah'lı bürokratın vekaleten atama emirleri iptal edilerek, görevden uzaklaştırıldı. Mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı alan Sivas Defterdarı Abdülkadir İlbaş görevine iade edildi.
Göreve gelir gelmez Refahlı Bakan Abdüllatif Şener'in atama kararnamelerini iptal eden DSP'li Maliye Bakanı Zekeriya Temizel, ilk olarak Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi Mezunu olan maliye müfettişi Ahmet Şirin'i vekaleten atandığı müsteşar yardımcılığından almıştı. Ardından İstanbul Defterdarı Alper Kuş'u görevine iade eden Temizel'in, Şener'in "vekaleten atama" kararlarını iptal ederek, eski görevlerine döndürdüğü imam hatip kökenli hemşeri ya da tarikat ilişkisi olduğu belirtilen bürokratlar şöyle:
"Tasiş Genel Müdür yardımcıları Mustafa Ersoy ve Ahmet Ata; Milli Emlak Genel Müdür yardımcıları Yücel Özlem, Selahattin Kardeş ve Hüsnü Fehmi Ezber; Personel Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Arıcı; Muhasebat Genel Müdür Yardımcısı Osman Arıoğlu, Gelirler Genel Müdür yardımcıları Erdoğan Aslan, Fikret Sevinç, Bülent Gedikli, Nurettin Canikli, Veli Arif Şimşek; Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkan Yardımcıları Mehmet Yaman ve Mahmut Sayın, Milli Emlak Daire başkanları Ali Kemal Akkoç ve Osman Birgin; Ankara Defterdar yardımcıları Muammer Çakır ve Ömer Duman, Mali ve İdari İşler Daire Başkanı Ahmet Ayaz, Bilgi İşlem Daire Başkanı Mevlüt Özer."
Temizel, maliyeci olmadığı halde Şener'in danışmanlığını yapan ve bakanlıktaki atamalarda önemli rolü olduğu belirtilen Halil İbrahim Akça'yı da Emekli Sandığı Yönetim Kurulu'ndaki görevinden uzaklaştırdı. Akça, DPT'deki görevine döndü.