The Others Reklama reklam olmak

Reklama reklam olmak

11.07.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Reklama reklam olmak

Reklama reklam olmak


G"khan Özen'in jet ski macerasının reklam olduğu yolunda s"ylentiler yayılınca, şarkıcı basın toplantısı yaptı. Bu noktada duralım. Reklam olduğu iddiası, reklam olmadığını ispat için basın toplantısı yapılması. Eh bu da reklamın devamı değil mi? İddiayı yalanlamak için yapılan her hareket de reklam olmuyor mu? İddia sahipleri bu şekilde asıl basın toplantısı ile diktkatlerin çekileceğini bilmiyorlar mı? "G"khan Özen reklam için kayboldu" diyenler, "hayır, kaybolmadım" diyen G"khan Özen'e reklam olanağı verdiler! Show haberlerde "G"khan Özen yalan mı s"ylüyor doğru mu?" sorusuna cevabı; yaptığı mimiklerden çıkartmak için bir uzman ile basın toplantısına gitmişler. Uzman amca, uzaktan "Sorulara başını ... y"nüne doğru çevirerek, gerçekten o olayı yaşadığını anlatmış oluyor" diyordu. Bunun için haberlerde şarkıcı epey bir yer almış oldu. İşte asıl reklam bu!

Nilüfer ve Ajda Pekkan yaz mevsiminde yeni şarkıları ile aramızdalar. Her iki isim popüler müziğin "duayenleri". Bu sıfatı alınca hani ş"yle hızlı da olsa ağırlıklarına yakışır şarkılar bekliyorduk. Nilüfer'in "G"zünaydın" şarkısının klibi d"nüyor. Pop müzik pazarına yeni girmiş bir isim için kabul edilebilir bir parça. Ama Nilüfer için değil. Hareketli olması, s"zlerinin kolay anlaşılır olması gibi kaygılar taşımamalıydı. "Piyasaya ayak uydurmak lazım şimdi b"yle parçalar iş yapıyor" zihniyeti de (eğer b"yle düşünmüşlerse) Nilüfer için geçerli değil. Ajda Pekkan da aynı kaygıları taşıdığını hissettiren bir parçaya klip çekmiş.

TRT'de "Oyun" filmi g"steriliyor çarşamba akşamı. Heyecan dozu yüksek, diyalogları çok iyi takip edilmesi gereken bir film. Bir bakıyoruz alttan bazı rakamlar geçiyor. Eğitime katkı payı vs. Ne alaka? İzlemeyi bırakıp, alttan geçen rakkamları takip ettiğin an filmden kopuyorsun. Reklama bozuluyorduk, TRT daha "farklı" ve daha "ciddi" bir alt yazı icad etmiş! İyice dağılalım diye.

Yeni dizilerden "Aşkolsun"u izledim. Emel Müftüoğlu kendini oynuyor. Rol adına bir şeyleri zorlamıyor. Bunu hissediyorsunuz. Öyle iddialı filan bir senaryosu yok, ama temiz iş... Talat Bulut da "gıcık baba" rolüne oturmuş. Emel Müftüoğlu, oyunculukta şovundan çok daha başarılı...