The Others Romanı rekora koşuyor

Romanı rekora koşuyor

11.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Romanı rekora koşuyor

Romanı rekora koşuyor


Türkiye’nin ilk ‘interaktif’ romanına ilgi çığ gibi büyüdü. Duygu Asena’nın romanına her gün 600 okuyucu ‘ekleme’ yapıyor, istek gönderiyor


       Yazdıkça okunan romanın artık fanatikleri var. Türkiye’nin ilk interaktif sanal romanının okurları her geçen gün artıyor. Romanın yazarı Duygu Asena’ya günde en az 600 mail gönderen okurlar, kendilerini bu kitaba iyice kaptırmış görünüyorlar.
       Kimileri kitapla ilgili düşüncelerini yazıyor, kimileri Duygu Asena’nın yazı stilini taklit edip, yazdığı bölümlerin devamını yolluyor. Asena, “taklitlerimden kaçının" demiyor, aksine onları “çok sevimli ve samimi" buluyor.
       Ne var ki gelen maillerin hepsini okumaktan “tepe sersemi" ama bu kadar ilgi görmekten çocuklar gibi şen. “Ülke gerçeklerine yer verin" diyen okurların yanı sıra çoğunluğu “komik şeyler yazın, yüzümüzü güldürün" diyenler oluşturuyor.

       ‘Seksi olsun’
       Okurun cinsiyeti belirsiz olduğundan sanal romanı ne erkekler ne de kadınlar daha çok okuyor. Eşit miktarda erkek ve kadın okurun Asena’dan kitapta yer almasını istedikleri de şöyle:
      
  • Romanın ille de mutlu sonla bitmesini.
  • Kitabın kahramanları Berna ve Belgin’in başına kötü bir şey gelmemesini.
  • Kahramanların bekar ve uçuk kaçık olanı Berna’nın evlenmeden çocuk sahibi olmasını.
  • Evliliğinde mutsuz ve monoton bir hayat sürdüren Belgin’in bir an önce duygusal bir macera yaşamasını.
  • İki kadının aralarında bol bol seks hakkında konuşmasını.
           “Artık yalnız değilim ve özgürlüğüm tehlikede" diyen Duygu Asena’dan okurların istedikleri böyle. Kısaca aşk ve mutluluk. Ne büyük sözler ne büyük olaylar.