The Others RP: Sokağa dökülürüz

RP: Sokağa dökülürüz

07.02.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

RP: Sokağa dökülürüz

RP: Sokağa dökülürüz

RP Genel Sekreteri Oğuzhan Asiltürk, RP'nin kapatılmasının bir demokrasi ve hukuk hatası olduğunu ve bu hatadan dönülmesi için bütün dünyada mücadele vereceklerini, hatta "gerekirse sokağa döküleceklerini" belirterek "Lazı asmışlar ve son sözünü sormuşlar. Laz da `Ha bu baaa ders oldi!' yanıtını vermiş. Bu noktaya gelmeden, bu sorunu çözelim" dedi.
Asiltürk, dünkü basın toplantısında basın toplantısında, hazırladıkları Anayasa değişiklik önerisiyle, Anayasa'da ve Siyasi Partiler Yasası'nda yoruma açık olan bazı maddelere kesinlik kazandırmayı hedeflediklerini bildirdi. Öneriyle parti kapatmaya kesinlik kazandıran bir ifade de getirmek istediklerini belirten Asiltürk, "Partilerin kapatılmasının tek gerekçesi olabilir. O da eline silah alıp, terör örgütüne dönüşmesidir" diye konuştu. Bir partinin hatası ya da eksiği görüldüğünde hemen kapatmak için fırsat kollama davranışının "faşist bir zihniyet" olduğunu savunan Asiltürk, şunları söyledi:
"Türkiye'de demokrasi, insan hakları, hukuk tam anlamıyla yok. İnsanlar niye Susurluk çözülsün diye feryat ediyorlar. Derin devletten söz ediliyor, provokasyondan söz ediliyor. Biz partimizin kapatılması ile yaşanan hukuk sorununun Meclis'te çözülmesini istiyoruz. Meclis'e geliyoruz. Ama düzeltmezse, bizim yapacağımız da başkaları gibi sokaklara dökülmektir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurumuzu hazırlıyoruz. Kimse bizi Avrupa'ya ülkemizi şikayet ediyor diye suçlamasın.
Çünkü o kararın altında TBMM'nin imzası vardır. Bunu söyleyenler ya çok saf, ya da kiendilerince cinlik yapmak istiyorlar. İstiyorlar ki, bir parti kapatılarak idam kararı verilsin, hakkında karar verilen de buna sessiz kalsın, kabullensin. Böyle birşey olabilir mi? Bu konu, dünyanın heryerinde ortaya konacak, savunulacak."