The Others 'Rumlar masadan kalkma oyununda'

'Rumlar masadan kalkma oyununda'

10.01.2017 - 13:23 | Son Güncellenme:

Eroğlu, "Bu devletin kuruluşu hatadır ya da bir anlaşma olmazsa mahvolacağız veya Rumlar mecbur değil, biz çözüme mahkûmuz şeklinde yaklaşım ortaya koymanın eli zayıflattığını" kaydetti

Rumlar masadan kalkma oyununda

Rumlar masadan kalkma oyununda

Haberin Devamı

MİLLİYET LEFKOŞA
3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, müzakere masasında önce devlete sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Eroğlu, “Bir devletin temsilcisi olarak müzakere masasına oturduğunuz zaman elinizdeki güç başkadır, bir toplum olarak müzakere masasında olduğunuz sürece Rum’un ve dünyanın size bakış açısı başkadır” şeklinde konuştu. Eroğlu, İzzet Türkmen başkanlığındaki Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAKSEN) heyetini kabul etti. Rum tarafının aşırı isteklerinin olmayacağı şekilde hareket etmesi gerektiğini ifade eden Eroğlu, Rum tarafının dünyaca tanınan bir devlet haline geldiğini, AB üyeliğini elinde tuttuğunu dolayısıyla anlaşma olsun veya olmasın istediği noktada bulunduğunu ve bu konuda Rum tarafına “Kıbrıs Cumhuriyeti” ünvanını veren BM ve anlaşma olmadan bünyesine alan AB’nin düşünmesi ve tedbirler alması gerektiğini bildirdi.

Haberin Devamı

'Devlete sahip çıkılmalı'

Eroğlu, “Güney’den ve Yunanistan’dan gelen haberlere bakıldığı zaman, Rum tarafının Cenevre’yi erteleme, martta doğal gaz aramasını başlatma ve Türkiye’nin atacağı adımları da dikkate alarak masadan kalkmayı hesaplar bir tutum içinde olduğunu” kaydetti. Önce devlete sahip çıkma ve bir devlete sahip olmanın önemini bilmek gerektiğini kaydeden Eroğlu, müzakere masasında devletin var olduğunu unutmamanın Türk tarafının elini güçlendireceğini belirtti ve “Bir devletin temsilcisi olarak müzakere masasına oturduğunuz zaman elinizdeki güç başkadır, bir toplum olarak müzakere masasında olduğunuz sürece Rum’un ve dünyanın size bakış açısı başkadır” şeklinde konuştu.