The Others 'Rumlar tuzak kurma peşinde'

'Rumlar tuzak kurma peşinde'

29.02.2016 - 23:50 | Son Güncellenme:

Taçoy, Rum yönetimini Türkiye ve Kıbrıs Türk tarafına tuzak kurmakla suçladı ve "Rum liderinin muhatabı Türkiye değil, KKTC Cumhurbaşkanıdır" dedi

Rumlar tuzak kurma peşinde

Rumlar tuzak kurma peşinde

Haberin Devamı

MİLLİYET LEFKOŞA

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP UG) Genel Sekreteri Hasan Taçoy, Kıbrıslı Rumların kalıcı ve yaşayabilir bir anlaşmadan yana olmadıklarını söyleyerek, “Niyetleri Kıbrıs Türkü’nü ve Türkiye’yi tuzağa düşürmek” dedi. Taçoy, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in federal çözümü ve çözüm için kabul edeceklerini “acı bir taviz” olarak gördüğünü ifade etti. Hasan Taçoy, DP UG Basın Bürosu aracılığıyla yazılı bir açıklama yaparak, Anastasiadis’in bir anma törenindeki konuşmasını değerlendirdi. DP UG Genel Sekreteri Hasan Taçoy, Nikos Anastasiadis’in “EOKA kahramanı” olarak anılan Gregori Afxentiou için düzenlenen törende bir konuşma yaptığını söyleyerek, buradaki konuşmayı “çizmeyi aşmak” olarak nitelendirildi. Taçoy, Rum liderin açıklamalarının seçimlerden kaynaklanmadığını kaydederek, “Bu açıklamalar hoş görülemez, sineye çekilemez” ifadesine yer verdi.

Haberin Devamı

UZLAŞMAZ OLAN KENDİLERİDİR: Hasan Taçoy, “Kıbrıs konusu 1963’ten bu yana bir çözüme bağlanmamışsa bu Rum-Yunan ikilisinin Enosis hayalinden dolayıdır” şeklinde konuştu. Rum liderin Türkiye’yi garantiler konusunda sıkıştırmaya çalıştığını söyleyen ve “Bu suçlama çabaları da boşunadır” diyen Hasan Taçoy, şöyle devam etti: “Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin sulandırılmadan devam etmesi gerektiği, yani Türkiye’nin Kıbrıs’taki Türk varlığı ve sosyo-ekonomik durumu tehlikeye düşerse askeri operasyon yapma hakkının devam etmesi Kıbrıs Türkü’nün en az yüzde 90 oranında desteklediği bir gerçektir ve bunu dikkate almamak, anlaşma istememekle eşdeğerdir.”