The Others Rusya: Apo gizlice geldi söylentisini inceliyoruz

Rusya: Apo gizlice geldi söylentisini inceliyoruz

20.10.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Rusya: Apo gizlice geldi söylentisini inceliyoruz

Rusya: Apo gizlice geldi söylentisini inceliyoruz

       RUSYA Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın gizlice Moskova'ya geldiği yolundaki söylentilerin "incelendiğini" belirtti.
       Öcalan'ın gizlice Rusya'ya geldiği yolundaki haberlerin anımsatılması üzerine "Elimizde böyle bir bilgi yok" karşılığını veren yetkili, iddiaların "incelendiğini" ve bir açıklama yapılacağını bildirdi. Rus diplomat, söz konusu açıklamanın, Dışişleri Bakanlığı'nda bugün düzenlenecek olağan basın toplantısında yapılabileceğini de ekledi.
       Moskova'daki Kürt Evi'nden yapılan açıklamada ise, Öcalan'ın Şam'dan Moskova'ya geldiği yolundaki söylentiler yalanlandı. Kürt Evi'nin sözcüsü, bu konudaki haberleri "Çok saçma" olarak nitelendirirken, Apo'nun şu anda nerede olduğuna açıklık getiremedi.
       Bazı Avrupa ülkelerinden dışlanan PKK, Türkiye'nin sert tepkisine rağmen dört yıldır Rusya'da özgürce faaliyet gösteriyor. Örgüt temsilcisi Mahir Valad, son açıklamasında, sadece Duma ile değil, Rusya Dışişleri Bakanlığı ve gizli servisiyle de yakın temas halinde olduklarını bildirmiş ve bu sözler Rus yetkililer tarafından sessizlikle karşılanmıştı.
       Apo'nun Rusya'da olduğu söylentilerinin doğru çıkması halinde, Moskova'nın kendisini Türkiye'ye iade etme olasılığı hemen hemen hiç bulunmuyor. Böyle bir durumda Rusya, Türkiye'ye karşı en güçlü silahı kaybetmiş olacak.