The Others Sabah sabah neler oluyor?

Sabah sabah neler oluyor?

24.05.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sabah sabah neler oluyor?

Sabah sabah neler oluyor

Sabah sabah neler oluyor?

SABAH programlarında Ece Erken, Seda Sayan ve Aydın üçlüsünü Türkçeleriyle izledim. Kendim için söyleyebileceğim, çok fazla kelimeyle konuşmadığım... Zaten biz de Türk toplumu olarak kendi aramızda sınırlı sorumlu konuşuyoruz. Ama inanın onları Türk gençleri örnek aldığı zaman (ki öyle olduğu zaman zaman dile getiriliyor) el kol işaretleriyle anlaşabilir duruma gelebilirler. Bunu abartmıyorum. Elbiselerini, güzelliklerini, sempatik bakışlarını bir kenara koyduğunuzda sadece diyaloglarını dinlediğinizde bunu göreceksiniz. Bir de kendi özel yaşamlarına ve ne kadar iyi para kazandıklarına dair farkında olmadan ipuçları da veriyorlar. Mesela Ece Erken’in beyaz jipi varmış. Konuklarından biri "Seni kırmızı cipte gördüm" demiş. Ece Erken "Yok canım, benimkisi beyaz" diyerek genç yaşında güzel ve pahalı bir cip sahibi olduğunun altını çizivermiş. Yani görmemişliğin doruklarında bir muhabbet.

AYDIN’ın programına ana okulu öğrencileri çıkıp şov yapıyorlar. Perşembe gündüz, kovboy kıyafetli çocuklar vardı. Niye kovboy kıyafetli? İşte kültür emperyalizmi dedikleri bu olmalı. Ben böyle söylesem de mahallede kovboyculuk oynadığımı, okul müsameresinde kızılderili kıyafetiyle tepindiğimi unutmadım. O günden bugüne değişen pek bir şey yok demek ki.

STAR’da "Hemşo" oynatıldı. Bol bol sessizlik vardı. Argosu yüksek bir film zaten. O zaman neden TV’de yayınlanır? Hani bir iki yerinde olsa anlaşılır gibi de... Bu arada kendi kendime sormadan edemedim. Acaba kim kimin hayatını oynamış filmde?

ŞU Anadolu Rock modası bir gerçeği ortaya koydu. 1980 sonrası doğan gençlerin Anadolu Rock’ı ile 70’li yıllardakilerin arasında dağlar kadar fark var. Şu anda bu sıfatla programlarda izlediğimiz ya da dönen klipleriyle karşımızda duran Anadolu Rock’çı gençler, Cem Karaca’yı, Barış Manço’yu, Fikret Kızılok’u bir daha dinlesinler, kaç akorlu parça yaptıklarını görsünler. Hatta 60’lı yıllardaki Altın Mikrofon yarışmasını, Mavi Işıklar, Silüetler gibi toplulukların yaptıkları aranjmanları da dinlesinler. Madem ki bu yola girmişler, ağabeylerini şöyle bir dinleyip kendi yaptıklarına baksınlar. Perşembe sabah kuşağında ikisini izledim de...