The Others Sağcı basında türban kavgası

Sağcı basında türban kavgası

04.05.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sağcı basında türban kavgası

Sağcı basında türban kavgası




TBMM’nin 21. Yasama Dönemi başlarken yapılan yemin töreninde patlak veren “türban kriziö FP ve MHP arasında nicedir alttan alta süren bir gerginliğin su yüzüne çıkmasına yol açtı.
İslamcı olarak tanımlanan bazı gazetelerin dünkü nüshalarında MHP Antalya Milletvekili Nesrin Ünal’ın Meclis Genel Kurul Salonu’na türbanını çıkararak gelmesi ve yeminini bu şekilde etmesi şiddetle kınanırken, MHP yanlısı Ortadoğu gazetesi aynı sorumluluğu FP’nin de göstermesi gerektiğinden söz etmekle yetindi. Ancak aynı gazete bir başka sayfasında “Erbakan trilyonların hesabını verecekö manşetli bir başka habere yer vererek FP - MHP gerginliğinin giderek cephe savaşına dönüşeceğinin ilk işaretlerini veriyordu.
Dün “Başımızın tacısınö manşetiyle yayınlanan Yeni Şafak gazetesinde yemin töreni izlenimleri arasında FP’li milletvekillerinin “MHP başörtüsü sorununu başörtüsünü çözerek çözdüö diye konuştukları anlatılırken, bir yandan Ünal’a türbanlı olduğu için oy veren MHP seçmenlerinin oylarını geri istedikleri ileri sürülüyordu.
Yeni Şafak’ın köşe yazarlarından Ahmet Taşgetiren ise, MHP’nin başörtüsü sorununu Anadolu planında bu kadar kolay çözemeyeceğini yazıyordu.

DSP’den alkış aldı

Akit gazetesiyse, Nesrin Ünal’ın yemin törenine türbansız gelmesine ilişkin şu saptamayı yapıyordu: “Başörtüsüyle milleten vekalet aldı, başörtüsünü çözünce DSP’lilerden alkış aldı.ö
Milli Gazete, MHP Milletvekili Ünal’ın sinik bir şekilde yemin ettiğini, çünkü inancına aykırı davrandığı görüşündeydi.