The Others ‘Şaka gibi’

‘Şaka gibi’

20.05.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

‘Şaka gibi’

‘Şaka gibi’

‘Şaka gibi’

STV’de "Ufuk Turu" adlı programda "boşanmanın uygun olduğu durumlar" konuşuluyordu. "Evlilik iki kişinin yatağa girmesiyle sınırlı değildir" dedi programın konuk hocası. Hocam, haklısınız da hayatta kazın ayağı öyle olmuyor. O iş bitince geriye fazla bir şey kalmıyor.

"AŞKIN yüzde 99’u cinselliktir" dedi hocam bir de. Aşkı yatakta bitiren hocam, sonra kalkıyor "Evlilik yatağa girmekle sınırlı olmaz" diyor. Hocamın kafası bu kadar karışıksa cemaat ne yapsın?

AYNI saatlerde "Ateş Hattı"nda moda konuşuluyordu. İşe "din sosu" katılınca bir güzel başka yerlere gitti. "Yüzde 99 müslüman ülke" lafı dönmeye başladı. Müslüman manken - müslüman olmayan manken havaları da esmez mi? Toplumların tabuları kırması ya da yontması epey zaman alır. Hele kafası böyle karışıkken. Televizyon gibi hınzır bir iletişim aracı da işin içine girerse...

MTV’de cumartesi akşamı Shakira’nın konserini izledim. Arkasındaki orkestra, yorumu ve müzisyen kimliği... Bizde bir bildikleri kalçaları. Sesi ve müziği yeri geliyor kalçalarını örtüyor. Shakira bir iki parça ve kalça ile hatırlanmayı kabul etmeyecek çapta bir isim. Buraya yazıyorum.

"SAYISAL Gece" bana göre "işte şov programı" denecek kıvamı yakaladı. Bizde şov ve eğlence denince üç konuk ile geyik ve üstüne şarkı formatı benimsenir. "Sayısal Gece" bunu öyle boyutlara götürüyor ki mim, vücut dili, mask, trapez, taklit, ne varsa şov adına bütünleştiren bir format yakalamış. Bunu da dev bir mekânda yapınca ortaya izlenesi bir program çıkıyor. Yapımın Genel Yönetmeni Şafak Bakkalbaşıoğlu. Türkiye’nin en iyi TV yönetmenlerinden. Ben şahsen Beyaz’ı yeniden Beyaz yapan Oğuz Koloğlu ile Şafak’ı aynı kanalda yeni fikirler ve yeni programlarda görmek isterim.

"ŞAKA Gibi" programının sunucu hanımı yaz günlerine yaklaşırken içimizi ferahlatan kıyafetler giyiyor. Aslında bu cümleyi okuduğumda beynimin içinde neler döndüğünü çok iyi anlıyorum. Ama ne yapayım, kendisi bana "şaka gibi" geliyor.

"ÇEKİRDEK Aile" Süheyl Uygur’la devam ediyor. Süheyl’in yüz ifadesi, "Çekirdek Aile"nin baba ağırlığını kaldıracak çizgilere sahip değil. Çocuksu bir ifadesi var. Al kafasını okşa.