The Others Şam: Hatay'dan vazgeçmeyiz

Şam: Hatay'dan vazgeçmeyiz

20.10.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Şam: Hatay'dan vazgeçmeyiz

Şam: Hataydan vazgeçmeyiz

       SURİYE Enformasyon Bakanı Muhd Salman, Hatay konusundaki iddialarından vazgeçmeyeceklerini söyleyerek "Hatay, hiçbir zaman vazgeçilmeyecek ulusal bir mesele" dedi.
       Katar'da yayımlanan El - Vatan gazetesine bir demeç veren Suriye Enformasyon Bakanı, Türkiye ile yaşanan gerginliğin giderilmesine dönük olarak ülkesinin önerilerinin herhangi bir tavizi içermediğini belirterek, şunları söyledi:
       "Ankara'ya verdiğimiz mesaj, krizin sona erdirilmesi için olumlu fikirleri içermektedir ve bunların hiçbiri taviz olarak nitelendirilemez. Ne haklarımızdan vazgeçeriz ne de ilkelerimizden fedakarlık ederiz. Hatay meselesi, hiçbir zaman vazgeçilmeyecek ulusal bir meseledir."
       Mısır'ın Türkiye ile Suriye arasındaki gerginliğin yatışması için gösterdiği iyi niyet girişimlerinden memnuniyet duyduklarını belirten Salman, tüm Arap ülkelerinin bu çaba içinde olduklarını kaydetti. Salman, "Mısır tarafından Türk liderlere iletilen fikirlerin, genel olarak Suriye'nin, Türkiye tarafından kesintiye uğratılana kadar başarılı bir şekilde devam eden ortak güvenlik, siyasi ve su komitelerinin faaliyetlerinin canlandırılması isteğinin altını çizdiğini" söyledi.
       Salman, Mısır dışında iyi niyet girişimlerinde bulunan ülkeler olup olmadığının sorulması üzerine ise "Aslında tüm Arap liderleri kriz sırasında bizimle temas kurdular ve Türkiye'nin Suriye'nin düşmanı olmadığını söylediler. Arap liderleri, Suriye'nin tutumunu iyi anlamışlardı ve bu nedenle de anlaşmazlığın çözümü için her iki ülke nezdinde de lobi yaptılar" dedi.