The Others Samsun 19 Mayıs şölenine hazır

Samsun 19 Mayıs şölenine hazır

30.03.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Samsun 19 Mayıs şölenine hazır

Samsun 19 Mayıs şölenine hazır


Okan Aralan Samsun


Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 günü Samsun'a gelişinin 80. yıldönümü çeşitli etkinliklerle bir şölen havasında kutlanacak.
Kutlama komitesinin yöneticilerinden Samsun Valisi Metin İlyas Aksoy'un eşi Olcay Göker Aksoy, 19 Mayıs kutlamalarına bu yıl devlet büyüklerinin de katılacağını, Samsun'da yakışır bir tören yapılacağını söyledi.
Şölen havasında geçecek kutlamaların kusursuz olması için titiz davrandıklarını belirten Aksoy, yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda katılım olacağını kaydetti.
80. yıl kutlamaları çerçevesinde, Samsun Valiliği'nin öncülüğünde "Kurtuluşun Doğum Günü" adlı oyun da Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarınca sahnelenecek.
Vali Metin İlyas Aksoy da, Atatürk'le Samsun'a ayak basan 18 arkadaşını herkese tanıtabilmek için balmumundan mumyalarının yapılacağını belirterek, "Hazırlıklara başladık. Çalışmalar Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü'nce sürdürülüyor. En kısa zamanda müzeyi oluşturmayı amaçlıyoruz" dedi.
Bandırma Vapuru'nun 45 metre boyunda, 8 metre enindeki maketinin de Taşkızak tersanesinde yapımına başlandığını kaydeden Aksoy, kutlamalara kadar tamamlanması halinde maketin Samsun sahiline bağlantısının yapılacağını bildirdi.
80. yıl kutlamalarıylailgili hazırlıkları sürdüren Büyükşehir Belediyesi de, bu yıl 19 Mayıs Kültür ve Sanat Şenlikleri'nin 10'uncusu gerçekleştirecek. 16 - 19 Mayıs'ta yapılacak şenliklerde, halk konserleri, imza günleri, defileler, sergiler, söyleşiler, konferanslar, senima günleri ve tiyatro gösterileri düzenlenecek.