The Others Sanki dünya yıkıldı

Sanki dünya yıkıldı

04.06.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sanki dünya yıkıldı

Sanki dünya yıkıldı


EFENDİM Brezilya’ya 2-1 yenildik. Maç sonrası amanın ne yorumlar. Dünya yıkıldı, dramatik maç, öldük bittik... N’oluyoruz yaaa.

"HİÇ hak etmediğimiz"... Türk futbol tarihi kadar eski bir sözdür. Hak etmek ile hak etmemek arasındaki çizgi nedir? Yine aynı yorum yapıldı. Ya biz maç seyretmedik ya onlar başka bir maç izlediler. Yani TV’de konuşan futbol yazarları!

HAKEM kötüydü. Kötüydü de... Yahu Slovenler ne yapsın. İspanya maçında 2 - 1 yaptılar ve bir penaltı ile yıkıldılar. Gıkları çıkmadı... Bir tane kart görmediler. Bir kişi itiraz etmedi.

"YILDIRAY çıkarıldı, maç bitti" bir başka ortak yorumdu. Brezilya’nın kaçırdığı ve Rüştü’nün çıkardığı topların sayısını hatırlıyor musunuz?

"FUTBOL hatalar oyunudur, Rüştü’yü suçlayamayız" bir başka aklıma takılan yorumdu. O zaman neden üzülüyoruz ki... Hataları biz yaptığımıza göre!

"MAÇI kötü kadere çeviren akılsız Bülent’tir"... Bir duygusal (!) yorum da buydu. Futbol yazarları böyle olunca futbolcular da farklı olamıyor!

BREZİLYA’nın sambası kalmamış. İyi ki kalmamış. Daha ne olsun. İki pasta defans dörtlümüz ile karşı karşıya kaldılar ve antrenman yaptılar.

"BU kesinti Dünya Kupası maç görüntülerinin kullanım haklarını sınırlayan uluslararası anlaşma gereğidir. NTV yayınını uydu anteni ile alan seyircilerimiz kısa bir süre için yayınımızı izleyememektedir". NTV görüntüsüz sözlü özet verdi! Baktım CNN TÜRK’te görüntü var.

"TOP bizi istemişti"... Bir başka futbol yazarı yorumu. Ne demek bu? Top bizi istemişti de biz mi istememiştik? Sonra top nasıl ister? Haa Brezilyalıların kaçırdığı ya da Rüştü’nün kurtardığı pozisyonları söylüyorlarsa diyebileceğimiz tek şey: "Top bir sever, iki sever..."

ABİDİN Aydoğdu’nun kendine has yorumlarını özlemiştik. İsveç - İngiltere maçında İsveçli futbolcu topu yere atınca sarı kart gördü. Aydoğdu’dan şöyle bir yorum geldi; "Topu yere atınca sarı kart, bir daha yere atarsan kırmızı kart. Demek ki sadece bizim ülkede olmuyor. Her yerde topu yeren atan var".