The Others SARS krizi Asya'nın moralini bozamadı

SARS krizi Asya'nın moralini bozamadı

03.08.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

MCT'den yöneticiler için yüksek lisans

SARS krizi Asyanın moralini bozamadı



Asya - Pasifik halkının ekonomideki iyimserliği SARS krizine rağmen bozulmadı. MasterIndex'in AsyaPasifik kıta coğrafyasının güçlü ekonomilerine sahip 13 ülkesinde gerçekleştirdiği araştırmaya göre, ekonomik gelişim, istihdam, düzenli gelir, borsa ve yaşam kalitesi kriterleri kapsamında Tayland, Malezya, Hindistan, Çin, Endonezya ve Yeni Zelanda'da tüketiciler olumlu bir bakış açısına sahip. Filipinler, Avusturalya, Singapur, Kore, Tayvan, Hong Kong ve Japonya'da ise olumsuz bir bekleyiş hakim.
Araştırma sonuçları, 6 büyük pazarda ekonomide iyimserliğin bir önceki araştırmaya göre sürdüğünü gösterdi. Veriler doğrultusunda Tayland yüzde 80, Malezya yüzde 72, Hindistan yüzde 70, Çin yüzde 68, Endonezya yüzde 58 ve Yeni Zelanda yüzde 57 oranla iyimser konumda yer alıyor. Araştırmanın olumsuz kanadında ise yüzde 17'lik oranla ekonomi devi Japonya geliyor. Olumsuz çizgiyi yüzde 23 ile Hong Kong, yüzde 27 ile Tayvan takip ediyor.

Management Centre Türkiye, Erasmus University - Rotterdam School of Management işbirliğiyle oluşturduğu yeni programı CEMBA'yı (Corparate Executive MBA) uygulamaya geçirdi. CEMBA programıyla Management Centre Türkiye, kuruma özel ve yöneticiler için yönetim yüksek lisans programının Türkiye'deki ilk örneğini gerçekleştirmiş oldu.
Hedeflere ulaşabilmek için stratejik planlama, karar verme, finansal analiz, iletişim gibi temel yönetim bilgi ve becerileri zor şartlar altında da kullanabilmeyi hedefleyen eğitim, müşteri, ürün ve çalışanlarınıza nasıl odaklanacağınızı anlatıyor. Eğitimin temel amacı yöneticilerin ve tüm çalışanların pazarlama odaklı, karlılığı hedefleyen, bilgi kaynaklarını kullanabilen yetkinliklerine sahip olmasını sağlamak.

Sivas İş Kurumu Müdürlüğü Özelleştirme Destek Projesi kapsamında Dünya Bankası destekli "Sentetik Çuval Üretimi Kursu" açtı. Sivas İş Kurumu Müdürü Yüksel Altun, proje kapsamında açılan kursun yaklaşık 2 ay süreceğini belirterek, kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlerimizin yüzde 70'ini işe yerleştireceğiz" dedi. Altun, proje çerçevesinde, kentte Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Baytem Anonim Şirketi ile birlikte ''Sentetik Çuval Üretimi'' kursu açtık. Şu anda kursa 12 kursiyer devam etmekte. Kursiyerlerimizin yol ücretlerini karşıladığımız aylık asgari ücret kadar ödeme yapıyoruz. Ayrıca proje çerçevesinde işverenin idari giderlerini de biz ödüyoruz'' dedi. Altun, amaçlarının iş garantili kurslar düzenlemek olduğunu belirterek, ''Amacımız açtığımız kurslarla vasıfsız kişilere meslek kazandırmak, onlara iş bulmak ve işsiz kalmalarını en aza indirmek'' diye konuştu.