The Others Savaş alanı gibi

Savaş alanı gibi

08.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Savaş alanı gibi

Savaş alanı gibi


Burdur Cezaevi, harabeye döndü. Koğuşlar kullanılmaz halde. Maddi zarar 300 milyar lira


       Bir grup tutuklu ve hükümlünün “ifade vermeme eylemini" başlatmasının ardından güvenlik güçlerinin müdahale ettiği Burdur E Tipi Kapalı Cezaevi, savaş alanına döndü.
       Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek’in izniyle önceki akşam cezaevini gezen gazeteciler, duvarlarda açılan delikler ve harabeye dönen koğuşlarla karşılaştı. Bir tutuklunun kolunun koptuğu müdahalenin yaşandığı cezaevinin koğuş duvarlarında 13 ayrı delik açıldığı görüldü. Bazı koğuşların da tutuklu ve hükümlülerin çıkardıkları yangın nedeniyle kullanılmaz hale geldiği gözlendi.Tutuklu ve mahkumlardan toplanan malzemelerin arasında yasadışı sol örgütlere ait çok sayıda bayrak, flama ve örgütsel dokümanın yanı sıra ucu sivriltilmiş inşaat demirleri, sopalar ve çeşitli cins silahlara benzetilmiş maketler yer aldı.Cezaevinde yapılan aramada bir adet de cep telefonu bulunduğu öğrenildi.
       Cezaevindeki hasarın belirlenebilmesi için Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’nden bir ekibin çalışmalara başladığı belirtilirken, yetkililer, hasarın yaklaşık 300 milyar lira olduğunu söyledi.
       Eyleme katılan 61 tutuklu ve hükümlüden 16’sninı dün sabah açlık grevine başladığı da öğrenildi.