The Others "Seçim yatırımı"

"Seçim yatırımı"

09.07.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

"Seçim yatırımı"

Seçim yatırımı

       ÖZEL Dershaneler Birliği (Öz - De - Bir) Başkanı İbrahim Arıkan, Öğrenci Yerleştirme Sınavı (ÖYS)'nın kaldırılarak tek aşamalı sınav sisteminine geçilmesi kararının seçim yatırımı olduğunu savunarak, "Doğrudan doğruya bürokratların kapılı kapılar ardında aldığı bir karardır. Bilimselliği şüphe götürür" diye konuştu.
       Arıkan ve Öz -De - Bir Yönetim Kurulu üyeleri dün İçkale Otel'de bir basın toplantısı düzenledi. 8 yıllık eğitim yasasının kendilerine maddi olarak zarar vermesine rağmen desteklediklerini vurgulayan Arıkan, Türkiye'de bazı dershanelerin verdikleri eğitim nedeniyle sisteme aykırı bulunduklarını ancak alınan bu kararla sistemin tamamınının gözden çıkarılacağını öne sürdü.
       Kendilerinin Atatürk ilkelerine, laik cumhuriyetin dershaneleri olduğunu kaydeden Arıkan, şöyle konuştu:
       "Devlete, cumhuriyete aykırı eğitim yapanlar varsa bunların biliniyor olması gerekir. Bakanlığa her türlü denetleme ve kapatma yetkisi 651 sayılı kararname ile verilmiştir. Bizim arkamızda bir sermaye yoktur. Diğerleri devletin denetiminden çıkarsa yeraltında faaliyetlerini sürdürecektir".

       1981 yılında iki aşamalı sınav sistemine geçildiğini hatırlatan Arıkan, 17 yıl önceki noktaya dönerek yüksek öğrenime geçişte öğrenci kalitesinin artırılmasının mümkün olamayacağını savundu.
       Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Kemal Gürüz'ün açıklamasında çelişkili ifadeler bulunduğunu öne süren Arıkan, "Açıklamalarına bakılırsa Sayın Gürüz, Üniversitelerarası Kurul'un 1981 yılında iki aşamalı sınava geçiş gerekçelerini ya iyi okumamış ya da okuduğunu anlamak istememiştir. Ülkenin eğitim durumunda hangi değişiklikler olmuşur ki, YÖK yeniden tek aşamalı sınavla üniversiteye öğrenci almanın daha doğru olduğunu hararetle savunmaktadır" dedi.