The Others Seçmen kaydı için son altı gün

Seçmen kaydı için son altı gün

09.01.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Seçmen kaydı için son altı gün

Seçmen kaydı için son altı gün

Seçmen kaydı için son altı gün
       18 Nisan'da birlikte yapılacak yerel ve genel seçimlerde oy kullanacakların tespiti için muhtarlıklarda asılan seçmen listeleri 14 Ocak'ta askıdan indirilecek. Kaydı bulunmayan vatandaşlar, 6 gün içinde seçmen kayıtlarını yaptırmazsa, oy kullanamayacak.
       18 Nisan'da yapılacak seçimlerde oy verecek seçmenlerin tespiti için 17 Aralık tarihinde asılan listelerde adını bulamayan seçmenler, 14 Ocak tarihine kadar kayıtlı oldukları mahalle muhtarlığından aldıkları Yüksek Seçum Kurulu'na ait ücretsiz ve özel ikametgah belgesiyle ilçe seçim kurulu başkanlıklarına başvuracaklar. Askerlikten terhis, cezaevinden tahliye, ikametgah nakli ve seçmen yaşını yeni doldurmak gibi nedenlerle kaydı bulunmayan seçmenler, ilçe seçim başkanlıklarında seçmen kütüklerine kayıt edilecekler. Bu tarihe kadar, seçmen kütüğüne kaydını yaptırmayan seçmenler, oy kullanamayacaklar. 18 Nisan tarihinde ve ondan önce doğan ancak geçen seçimde oy verme hakkına sahip olmayan vatandaşların da seçmen kütüklerine kayıt olmaları gerekiyor.
       Kaydı bulunmayan vatandaşların, muhtarlıktan aldıkları özel ikametgah belgesi ve kimlikleriyle ilçe seçim bürolarına bizzat başvurmaları gerekiyor.