The Others Selzedelerin kredi faizleri düşürüldü

Selzedelerin kredi faizleri düşürüldü

23.05.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Selzedelerin kredi faizleri düşürüldü

Selzedelerin kredi faizleri düşürüldü

       BATI Karadeniz'deki sel felaketinden zarar gören yöre halkına destek çalışmaları başladı. Devlet Bakanı Hüsamettin Özkan, yöredeki afetten zarar gören esnaf ve sanatkarın Halk Bankası'na borcunun ertelendiğini, kredi faiz oranının yarıya indirildiğini açıkladı. Vakıfbank bir yardım hesabı açarken, DYP de Türkiye genelinde kampanya başlattı.
       Özkan dünkü yazılı açıklamasında, hükümetin Zonguldak, Bartın, Karabük, Bolu ve civarındaki selzedelerin yaralarının sarılması için yürüttüğü çalışmalarla ilgili olarak şu bilgileri verdi:
       "Selzedelerin kredi borçları, bir yıl anapara ve faiz ödemesi üç yıla uzatılırken, bu kredilerin faiz oranları yarıya düşürüldü. Yöredeki işletmelerin yeniden ekonomik hayata kazandırılabilmesi amacıyla, içinde Halk Bankası temsilcilerinin de bulunduğu bir komisyon, il ve ilçelerde hasar tesbitinde bulunacak ve üç ay içinde Halk Bankası'na başvuranların ek kredi talepleri, öncelikli olarak karşılanacak."
       Vakıfbank da, sel felaketinden zarar görenlere katkı amacıyla açtığı "Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesi 400666 USD, 400777 DM ve 2000555 TL" hesaplarına, hiçbir masraf ödemeden yardım yatırabileceğini açıkladı. Vakıfbank da, sözkonusu hesaba elli milyar lirayla katkıda bulundu.

       DYP Lideri Tansu Çiller, dünkü Başkanlık Divanı ardından düzenlediği basın toplantısında, partisinin tüm teşkilatlarında, sel bölgesi için yardım kampanyası başlattıklarını açıkladı. Çiftçilerin kooparatiflere borcunun faizsiz ertelenmesi gerektiğini belirten Çiller, kampanya kapsamında sel bölgelerine görevli göndereceklerini belirterek, "Sel bölgelerini ziyaret edeceğim. Hasarı yerinde inceleyip, takip edeceğiz" dedi.
       Türkiye Ziraat Odaları Birliği de dünkü açıklamasında, hükümetin sel bölgesindeki vatandaşların zirai kredi borçlarını ertelemesine sevindiklerini, ancak bunun yeterli olmadığını belirterek, "karşılıksız devlet yardımı" yapılması gerekliliğine değindi.