The Others Şeyh uçmaz!

Şeyh uçmaz!

29.03.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Şeyh uçmaz!

Şeyh uçmaz



Fethullah Gülen'in Zaman gazetesinde yayımlanan dizi röportajdaki, "... Yani ateist, Allah'ı, peygamberi kabul etmeyen ne ise, insan öldüren de onunla eşdeğerdir" sözleri, Milliyet tarafından tartışmaya açıldı. "Gülen'e göre ateist teröristle eşdeğer" başlığıyla 24 Mart'ta yayımlanan haberde, bu görüşe karşı çıkan ODTÜ Felsefe Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet İnam ile gazeteci Abdurrahman Dilipak'ın görüşleri yer aldı. Emrullah Düzenli, Zaman'da göremediğini öne sürdüğü Gülen'in sözlerini, röportajın internetteki versiyonunda da bulamadığını söylüyor. Düzenli'nin öfkeli mesajı, "Resmen ve göz göre göre yalan haber yapıyorsunuz. Bu kadarına da pes doğrusu. Ya hiç okumadan yazdınız bu yazıyı ya da kasıtlı yapıyorsunuz. Sizi kınıyorum, gazeteyiz diye ortalıkta dolaşmanızı yadırgıyorum" sözleriyle bitiyor. Düzenli'nin, röportajdaki sözlerini "hoşgörü" konusunda iddialı yaklaşımları olan Fethullah Gülen'e uygun bulmadığı ve aramayı "gönül gözü"yle yaptığı anlaşılıyor. "Emrullah Bey, şeyh uçmaz müridleri uçurur, diye bir söz görmüş müdür" demek bu duruma uymaz da... Duymuş mudur acaba?
• Rize Emniyet Müdürü İbrahim Kaya, 11 Şubat'ta yayımlanan haberdeki "Polisevi'nde mescit açtığı, kadın olan Özel kalem Müdürü ve sekreterini başka bölümlere atadığı" iddialarını yalanlıyor: Muhabir, ufak bir araştırma yapsaydı iddiaların gerçeği yansıtmadığını kolayca öğrenilebilirdi. Görevlendirmelerde kadın erkek ayrımcılığı yapılmadığı gibi, Polis Misafirevi'nin 1995'te açıldığından beri zemin katında mescit olarak kullanılan bir odası vardır.
• Okan Lasin, Milliyet İnternet'te arşiv arama motoru kurulmasının çok sevindirici olduğunu iletmiş. "En kısa zamanda, arama motorunu bütün eski sayılara ulaşacak hale getireceğinizi umuyorum" diyor.




Dünya Haber Ombudsmanları Örgütü