The Others SEZER KLASİKLERİ

SEZER KLASİKLERİ

14.06.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

SEZER KLASİKLERİ

SEZER KLASİKLERİ


Ecevit’in alana gelmesini istemedi
İkinci kırmızı ışık talimatı


       Cumhurbaşkanı Sezer, Demirel döneminde gerçekleşen uğurlama törenlerinin aksine küçük bir grup tarafından uğurlandı. Sezer, kendisini uğurlamak isteyen Başbakan Ecevit’e, “İşinizi gücünüzü aksatmanıza gerek yok. Lütfen zahmet etmeyin" dedi.
       İlk yurtdışı gezisini, Esad’ın cenaze törenine katılmak amacıyla Şam’a yapan Sezer’i, TBMM Başkanvekili Ali Ilıksoy uğurladı. Sezer, beraberindeki heyeti de çok sınırlı tuttu. Cumhurbaşkanı’na hükümeti temsilen Kültür Bakanı İstemihan Talay , Başdanışmanı Feridun Sinirlioğlu, Özel Kalem Müdürü, Dışişleri Bakanlığı yetkilisi ve geziyi görüntülemekle görevli Çankaya Köşkü Foto Film Şube Müdürü Bülent Hiçyılmaz eşlik etti.

İkinci kırmızı ışık talimatı

SERPİL ÇEVİKCAN Ankara
       Görevi devraldığı gün aracının kırmızı ışıkta durması için talimat veren Cumhurbaşkanı Sezer korumalarının oynadığı “yeşil ışık" oyununu bozdu.
       Sezer’in kırmızı ışık ısrarı üzerine Cumhurbaşkanı’nın Köşk çıkışından birinde trafik lambaları “yeşilöe ayarlandı. Güzergahındaki ışıkların sürekli yeşil yandığını ve makam aracının hiç durmadan ilerlediğini fark eden Sezer, “Hepsi yeşil yanıyor, tesadüf mü?" diye sordu. Gerçeği öğrenen Sezer, ayarlama yapılmamasını isteyerek, kırmızı ışık talimatını yeniden verdi.
       Sezer, köşk korumalarının 350’yi bulan sayısı da üçte bir oranında azalttı. CIA tipi koruma nitelikleriyle donatılan CAT (Karşı Saldırı Timi) timlerinin de “sivilleştirilmesine" karar verildi.