The Others Silahlar 'resmen' kayıp

Silahlar 'resmen' kayıp

11.02.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Silahlar 'resmen' kayıp

Silahlar resmen kayıp


Mülkiye başmüfettişlerinin tutanağında, Batman silahlarının nereye dağıtıldığının belli olmadığı ortaya çıktı


       Batman Valiliği'nce ithal edilen silahlardan bir bölümünün kayıp olduğuna ilişkin resmi tutanak da düzenlendiği saptandı. İthal silahlarla ilgili soruşturmayı yürüten Mülkiye Başmüfettişi Candan Eren ve Muzaffer Öztürk'ün talimatlarıyla Batman Valiliği'nde yapılan tespit çalışması sonucunda düzenlenen tutanakta, "silahların nereye dağıtıldığının belli olmadığı" vurgulandı.
       Milliyet, kayıp silah haberlerinin iddiadan ibaret olmadığını ortaya koyan resmi belgelere ulaştı. Batman Vali Yardımcısı Bayram Ali Köse, OHAL Büro Amiri İ. Hakkı Köklükaya, OHAL Büro memurları Harun Torun, Ayhan Yağdı, Kadriye Öztürk, Nevin Taşer ve yeminli katip Bekir Kaplan'ın imza koydukları 4 Ekim 1999 tarihli tutanakta şu tespitlere yer verildi:

       1- Batman Valiliği'nce yapılan 7 no'lu ithalatında Batman Valiliği'nin 25. 04. 1995 gün ve bila sayılı ithalat ön izin istemine karşılık Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı'nca 27. 04. 1995 gün ve 28.298 sayılı uygunluk yazısı doğrultusunda yapıldığı;
       2- Yapılan ithalat ile Batman Valiliği'nce aşağıda listesi çıkarılan malzemelerin alınmak istendiği; (aynı silah dökümü yapılıyor, ancak bu dökümde 30 adet Kanas tüfeği gözükmüyor)
       3- Valiliğin 11. 04. 1995 tarih ve bila sayılı yazılarıyla "Bulgaristan'tan ithal edilmesi düşünülen silah ve mühimmatla ilgili olarak Kintex firmasıyla görüşmeler yapmaya ilimiz Vali Yardımcısı A. Mithat Kuşadalı tam yetkili kılınmıştır..."
       8- İthal edilen malzemelere ait Kintex Firması'ndan 09. 06. 1995 gün ve 41 no'lu 507 bin 375 dolar belge alındığı...
       10- Valiliğin 05. 07. 1995 gün ve 681 sayılı TC Ziraat Bankası Batman Şubesi'nde bulunan döviz hesabından OHAL'de görevli polis memuru İsmail Bolluk'a 224 bin 800 leva karşılığı olan 3 bin 406 dolar ödenmesi istendiğini bildiren yazı mevcuttur.
       11- Adı geçen şahısların ithal edilen malzemeleri hangi tarih ve hangi gümrükten girişi yaptırdıklarına dair bilgi ve belge olmadığı;
       12- İşbu ithalat kapsamında alınan malzemelerin kim tarafından teslim alındığı, alınan malzemelerin düzenli ve sistemli olarak demirbaş defterine kaydının yapılmadığı, kimlere dağıtıldığı hususlarında kesin kanaat oluşturacak bilgi, belge ve kayda raslanmadığı tespit edilmiş olup işbu tespit tutanağı Batman Valiliği, OHAL Bürosu'ndaki tüm kayıtlar tarafımızdan incelenerek düzenlenmiş, tarafımızdan imza altına alınmıştır.