The Others SİNEMA

SİNEMA

04.04.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Her kadın biraz cadıdır

SİNEMA
Burak GÖRAL
SİNEMA
Başrollerinde Sandra Bullock ve Nicole Kidman'ın oynadığı "Aşkın Büyüsü", doğaüstü güçleri ve aşkları arasında kararsız kalan iki kadının öyküsünü anlatıyor. Anne ve babalarının ölümünden sonra teyzelerinin yanında yaşamaya başlayan Sally ve Gillian adlı iki kızkardeş, teyzelerinin bazı özelliklerini öğrendiklerinde önce bayağı şaşırırlar. Çünkü bu iki sevimli teyze aslında kendi hallerinde cadılardır. Bu ailenin kadınlarında kuşaktan kuşağa geçen bir özelliktir bu. Teyzeler, Sally ve Gillian'ın da bunu sürdürmelerini isterler. Ancak sorun bu kadınlara aşık olan erkeklerin zamansız ölümle karşılamalarıdır. O yüzden bu iki kızın kaderinde aşık olmak yoktur.
Sally bu kadere karşı çıkar ve her insan gibi normal bir hayat yaşamak ister. Evlenip çoluk çocuğa karışan Sally, bir müddet sonra kaçınılmaz kaderiyle de karşılaşır. Kocasını zamansız bir ölümle kaybeden Sally, iki çocuğuyla tekrar teyzelerinin yanına döner.
Gillian, Sally'den farklı olarak doğaüstü güçlerinden kaçmaz ve erkeklerle arasını daha yakın tutar. Başbelası bir adamla bitirdiğini sandığı ilişki bir türlü sona ermeyince kardeşi Sally'ye destek olmayı da düşünerek büyüdüğü kasabaya geri döner. Ama adam onu takip eder ve kızkardeşler bu adamla uğraşmak zorunda kalırlar. Genç bir polis şefi de olaya karışınca Sally bir kez daha aşık olduğunu fark eder.
Oyunculuktan gelme yönetmen Griffin Dunne, alışılanın aksine insancıl bazı duyguları anlatmak için cadılık kavramını kullanmış. Bu iki genç kadının aşık olması yasak ama onlar yine de bu kaderlerine karşı çıkıyor ve onunla mücadele ediyorlar. Filmde aşkın büyüsünün diğer büyülerden daha etkili olduğu da vurgulanıyor.
"Aşkın Büyüsü" sevimli bir Meg Ryan filmi gibi değil. Belki de işin içine cadılık ve büyü olayları girdiğinden seyirciyle sıcak bir temas kuramıyor. Ama iki güzel genç kadın oyuncusuyla olduğu için keyifle seyrediliyor. Cadı kızkardeşleri oynayan Sandra Bullock ve Nicole Kidman perdede iyi bir ikili oluşturuyor. Özellikle Kubrick'in filmi "Eyes Wide Shut" biter bitmez bu filme başlayan Kidman'ın filmde ayrı bir havası var. Cadı teyzeleri de Stockard Channing ve Dianne Wiest gibi bir önceki kuşağın başarılı kadın oyuncuları canlandırıyor.
"Aşkın Büyüsü" hoşça vakit geçirilebilecek ve kısa sürede unutulabilecek türden eğlencelik bir film. OYUNCULUK: 8
SENARYO: 7
YÖNETİM: 7
GENEL: 7 Biz bu filmi görmüştük


e - mail:burakgoral@superonline.com