The Others SİNEMA

SİNEMA

02.04.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Tom Cruise Maphother IV. filmlerini anlatıyor...

SİNEMA
Tom Cruise Maphother IV. filmlerini anlatıyor...
Tom Cruise'un gerçek adı Thomas Cruise Maphother IV. Gerçekten uzun ve komik bir adı var. Yine de görkemli bir kariyer yapmayı başarmış. Kubrick'in filmi için iki yıl ortalıktan kaybolduktan sonra "Manolya" ile geri döndü. "Görevimiz Tehlike'nin ikinci bölümünü de yakında izleme olanağı bulacağız. Nicole Kidman'la mutlu bir evliliği var. İki tane evlatlık çocukları ve 5 tane de uçakları varmış. Evde herkese 1.25 uçak düşüyor. Zengin olmak böyle bir şey herhalde

TAPS (1981)- Cruise, Sean Penn ve Timothy Hutton askeri okul öğrencilerini oynuyorlardı.
"Tim akademi ödülü almıştı, Sean'da Broadway'den gelmişti. Bu adamların çok yetenekli olduklarını düşünüyordum. Filmden her an kovulacağımı düşünüyordum."

THE OUTSIDERS (1983)- "Dışarıdakiler", Coppola'nın 1950'lerin fırlama gençlerini anlatan filmiydi. Tom Cruise, Patrick Swayze, Matt Dillon, Emillio Estevez ve Rob Lowe oynuyorlardı.
"Hep bir arada yaşıyorduk. Sürekli doğaçlama yapıyorduk. Zamanlamayı filan hep o filmde öğrendim."

LOSIN' IT (1983) Tom Cruise'in bir zamanlar, "kariyerimde keşke olmasaydı" dediği ilk film.
"Bu filmden sonra ilk defa yaptığım filmlere dikkat etmem gerektiğini düşündüm. Bir uyanış gibiydi. İşsiz kalsam ve masaları silmem gerekse bile iyi filmlerde oynayacaktım."

RISKY BUSINESS (1983) İlk büyük patlama yaptığı film diyebiliriz bu film için.
"Yönetmen önce beni görmek istemedi. Hala "Taps" filmindeki piskopat olduğumu düşünüyordu. Test çekimleri için Los Angeles'a gitmek istemiyordum. Ama ajansım "hemen uçağa binip gitmelisin" havasındaydı. Sonuçta bu film için Coppola'nın Rumble Fish'ini (Siyam Balığı) reddettim. Herkes deli olduğumu düşündü."

LEGEND (1986) Ridley Scott'ın Hobbit-vari fantastik filminde Tom Cruise peri rolündeydi.
"Ridley ile çalışmak istiyordum. "Bıçak Sırtı" ve "Alien'ı yapmıştı. Bu tür filmlerin nasıl yapıldığını merak ediyordum. Zor bir çekim oldu. Plastik kar sürekli gözüme kaçıyordu."

TOP GUN (1986) Bu film için Tom Cruise'un kızların kalbinde taht kurduğu film diyebiliriz.
"2 yaşından beri pilot olmak istiyordum. Tony Scott böyle bir film yapacağını söyleyince, tamam dedim, varım."

THE COLOR OF MONEY(1986) "Paranın Rengi"'nde, Cruise yakışıklı bir bilardo çömezi olarak Paul Newman'dan ders alıyordu.
"Newman ve Scorsese'nin arasında gerçekten heyecanlanmıştım. Aslında korkudan ölmüştüm desek daha doğru olacak. Ama onlar işleri kolaylaştırdılar.

COCTAIL (1988) İki zıt karakterli barmenin tezgah önü ve arkası maceralarını aktaran bir filmdi "Kokteyl".
"Aslında küçük bir film yapacaktık, fakat şişe çevirme numaraları yapan bir adamın olduğu bir video izledim. Ben de öğrenmeye karar verdim. Sonra bir de müzik ekledik. Oldukça ticari bir film oldu."

RAIN MAN (1988) Tom Cruise otist kardeşiyle -yani Dustin Hoffman'la_ macera dolu günler yaşıyordu.
"Dustin Hoffman'la birlikte sete erken gidip çalışıyorduk. Filmde ki birçok sahne o doğaçlamalar sırasında çıktı."

BORN ON FOURTH OF JULY (1989) Adamımız "Doğum günü 4 Temmuz"da, tekerlekli sandalyeye mahkum bir Vietnam gazisiydi.
"Bu rol için biraz tutuktum. Çünkü ben Top Gun'daki atletik, yakışıklı pilottum. Ama Oliver Stone bana güvendi. Ve film bayağı iyi oldu."

DAYS OF THUNDER (1990) Cruise yakışıklı bir araba yarışçısıydı bu filmde.
"Hayatımın aşkıyla, karımla tanıştığım bir film olduğu için benim için değişik şeyler ifade ediyor. Çok başarılı yarış sahneleri var. Bugün çekilen reklam filmlerinde hala oradaki teknikler kullanılıyor."

A FEW GOOD MEN (1992) Erdemli bir avukat olarak Cruise, filmin sonunda Jack Nicholson'un ipliğini pazara çıkarıyordu.
"Her zaman bir mahkeme filmi yapmak istemişimdir. Daha senaryoyu okumadan bu filmde oynamak istiyordum. Hem Jack Nicholson'la o sahneyi oynamak kim istemez ki?"

INTERVIEW WITH THE VAMPIRE(1994) Vampir Cruise, zamanında epey tartışma çıkartmış, romanın yazarı bile Cruise oynundan hoşnut kalmamıştı.
"Anne Rice'la filmi gördükten sonra konuştum. Bana karaktere güzel şeyler kattığımı söyledi. Aldığım en iyi övgü buydu."

MISSION: IMPOSSIBLE (1996) Cruise'un en çok para kazandığı film. Kendisi yakışıklı ajandı, göreviyse son derece tehlikeliydi.
"Bazı insanlar filmin çok komplike olduğunu söylediler. Bence açık bir filmdi. Her parça yerine oturuyordu. Film hakkında 11 yaşındaki bir çocukla konuşmuştum. Herşeyi mükemmel anlamıştı."

EYES WIDE SHUT (1999) Çekimlerinde Cruise ve Kidman'ın iki yıl ortalardan kaybolduğu, Stanley Kubrick'in son filmi. Ayrıca Cruise çekimler sırasında ülser olmuştu.
"Nicole ve ben geceleri oturup konuşuyorduk. 70 yaşına geldiğimizde "İşte Stanley Kubrick'le bu filmi yaptık diyebilecektik. Uzun ve zahmetli olacağını biliyorduk, ama önemsemedik. Hem de hiç.