The Others Sırbistan-Kosova-Priştine

Sırbistan-Kosova-Priştine

07.12.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Milliyet, 28 Kasım 2009 tarihli bir haberinde, yabancı ajansların kurban bayramında Endonezya, Moskova, Sırbistan, Fas gibi ülkelerden geçtiği fotoğrafların bazılarını “Dünyadan bayram manzaraları” diye yayımladı.

Sırbistan-Kosova-Priştine

Sırbistan yazısının olduğu fotoğrafın altında da “Kosova Priştine’de kurbanın asıldığı pencerenin arkasında, bayram kıyafetlerini giymiş çocuklar görülüyor” notu yer aldı.
Dr. Gülsen Çelik Ombudsman’a gönderdiği açıklamada şöyle diyor:
“Milliyet gibi büyük bir gazetede Kosova’nın Sırbistan’dan bağımsız olduğunu ve Priştine’nin de bir Sırbistan şehri değil de Arnavut şehri olduğunu kimse bilmiyor mu? Bu nasıl bir hatadır? Nasıl gözden kaçar ve yayımlanır? Ciddi gazeteciliğin sınırlarını zorlayan bu ayıbı giderecek bir tekzip yazısının yayımlanması gerektiğini Arnavut asıllı TC vatandaşları olarak bekleriz ve talep ederiz.”
Ombudsman’ın Notu: Haberin fotoğrafları Reuters ve AFP’den kullanılmıştır. AFP Priştine fotoğrafını Sırbistan üzerinden servis etmiş ve fotoğrafta yer alan altyazı kullanılmıştır. Zaten haberimizin içeriğinde Priştine’nin bir Sırbistan şehri olduğu söylenmemiştir.
Belki sadece Kosova Priştine ifadelerine yer verilse bu yanlış anlaşılma da yaşanmamış olurdu. Editörün gözünden kaçmış ama Arvavut kökenli yurttaşlarımızı rencide edecek bir kasıt yok.
Okurumuza uyarısı için teşekkür eder, özür dileriz.