The Others Şirketler yetenek avına çıktı

Şirketler yetenek avına çıktı

31.03.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Eleman açıklarını kapatmak ve yeni mezun, başarılı gençleri kadrolarına katmak isteyen onlarca şirket, üniversitelerde kamp kurdu

Şirketler yetenek avına çıktı

Şirketler yetenek avına çıktı

Eleman açıklarını kapatmak ve yeni mezun, başarılı gençleri kadrolarına katmak isteyen onlarca şirket, üniversitelerde kamp kurdu

SİBEL KÖKLÜ

Şirketler, kendi sektörlerinde eğitim gören öğrencilerden en başarılı olanlarını daha okul sıralarındayken kapma yarışında. Şirketler başarılı öğrencilerle okuldayken ilişki kurarak önce staj sonra da iş olanağı sağlıyor.
Bu amaçla şirketler ile öğrencileri buluşturan kariyer günleri programları birçok önemli üniversitede uygulanmaya başlandı. Haftalarca süren programlarda öğrencilere, uzmanlar tarafından iş arama kural ve teknikleri de öğretiliyor

Dev şirketler katılıyor
Kariyer günleri toplantılarına yerli ve yabancı onlarca şirket katılacak. Bu şirketler arasında Koç Holding, Sabancı Holding, Eczacıbaşı Holding, Turkcell, Aria, Borusan, Dışbank, Yapı Kredi Bankası gibi Türkiye’nin büyük grup ve şirketlerinin yanı sıra Apple / Bilkom, Arthur Andersen, Colgate Palmolive, Mercedes Benz, Microsoft, Pfizer, Philip Morris, PricewaterhouseCoopers, Procter & Gamble, Gilette, Bosch, Nestle, Roche, Deloitte & Touche, Siemens, Shell, Renault gibi yabancı veya yabancı ortaklı şirketler de bulunuyor.

Sabancı Üniversitesi
20 Mart 2002’de başlayan Sabancı Üniversitesi kariyer günleri 17 Mayıs 2002’ye kadar sürecek. Tuzla kampüsünde düzenlenen kariyer günleri, lisans ve lisanüstü öğrencileri ile şirketlere birebir görüşme yapma olanağı sağlayacak.
Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi, Ekonomi ve İşletme Kulübü ile Kurumsal Gelişme Birimi tarafından düzenlenen etkinliklere katılacak şirketler ise şunlar: Apple / Bilkom, Arthur Andersen, Borusan, Commercial Union, Colgate Palmolive, GlaxoSmithKline, Marsa, Mercedes Benz, Microsoft, Pfizer, Philip Morris, PricewaterhouseCoopers, Procter & Gamble, Sabancı Holding, Turkcell, Unilever ve Yapı Kredi Bankası.

İstanbul Teknik
İstanbul Teknik Üniversitesi’ndeki etkinlikler ise nisan ayında başlayacak ve 8 Mayıs’a kadar devam edecek. ‘2002 Kariyer Etkinlikleri’ adlı programa Shell, Sabancı Holding, Ata Yatırım, Renault, Aria, Dışbank ve Koçbank gibi şirketler katılacak.

Marmara Üniversitesi
Marmara Üniversitesi Kariyer Günleri ise 22 Nisan - 30 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek. Öğrenci kulüplerinin organize ettiği etkinliklerde firmalar ikişer saat boyunca kurumlarını ayrıntılı olarak tanıtacak, iş ve staj başvuru formlarını ve tanıtım materyallerini dağıtacaklar. 29 - 30 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Kariyer Fuarı’nda ise firmaların yöneticileri öğrencilerle bire bir görüşecek.

Bahçeşehir Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi 8 - 12 Nisan’da Birinici Kariyer Haftası Etkinlikleri’ni gerçekleştirecek. İnsan kaynakları uzman ve yöneticilerinin katılacağı etkinliklerde, kariyer planlama, CV yazma ve iş arama teknikleri öğretilecek.

Orta Doğu Teknik
DTÜ Kariyer Planlama Merkezi’nin düzenlediği ‘2002 Yılı Firma Tanıtım ve Kariyer Günleri 21 Mart’ta başladı ve 17 Mayıs’a kadar devam edecek. Üniversitenin Kongre Merkezi’ne belirli günlerde gelecek şirketler, öğrenciler ile buluşacak. Etkinliklere katılan şirketler ise şunlar: Marshall, McKinsey, Turkcell, Eczacıbaşı, Borusan, Gilette, Bosch, Aselsan, Nestle, Roche, Vestel, Unilever, Deloitte & Touche, Koçbank, L’oreal, Aksa Akrilik, Çukurova Medya Grubu, Oyakbank, Metro A.Ş, Koç Holding, Siemens ve Sermaye Piyasası Kurulu.

Bilgi Üniversitesi
Kariyer Günleri 6 - 10 / 13 - 17 Mayıs arasında düzenlenecek. Elektronik, moda, inşaat, tekstil, turizm, ilaç, pazarlama, perakende, danışmanlık, insan kaynakları, bilişim, medya, kültür - sanat, finans, bankacılık, hukuk, halkla ilişkiler ve reklamcılık gibi sektörlerden firmaların katılacağı organizasyonda, en az 30 şirketin sunum yapması hedefleniyor.
Bilgi Kariyer Günleri’nde, workshop’lar, kariyer değerlendirme sistemleri, iş araştırması ve insan kaynakları ile yurtdışı eğitim olanaklarının da gündeme geleceği belirtiliyor.