The Others Sirmen: İddialar gerçek değil

Sirmen: İddialar gerçek değil

20.10.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sirmen: İddialar gerçek değil

Sirmen: İddialar gerçek değil

       GAZETECİ Ali Sirmen, dün Akit ve Yeni Şafak gazetelerinde yer alan "Milliyet'in yüzde 10'u Çakıcı'nın" başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.
       Sirmen, dün yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:
       "Bugün, (dün) bazı gazetelerde, Edirne'deki açık oturumda (17 Ekim 1998), yaptığım konuşmada Milliyet Gazetesi'nin yüzde 10 - 15'inin Alaaddin Çakıcı'ya geçtiği yönünde bir iddiada bulunduğumu belirtir haberler yayınlanmıştır. Toplantıya katılan konuşmacılar ve salondaki dinleyiciler de biliyorlar ki, böyle bir iddiada bulunmadım.
       Nitekim, Yeni Şafak Gazetesi'nden arayan ilgili arkadaşlara da bu hususu belirttim. Aynı şekilde konuşmacılardan Ümit Zileli ile Yalçın Bayer de aynı hususu altını çizerek açıkladılar. 30 yılı aşkın gazetecilik ve köşe yazarlığı yapan bir kişinin hiçbir bilgi ve belgeye dayanmadan, yalnızca, Korkmaz Yiğit ile Çakıcı ilişkilerinden hareketle istidlal yoluyla böyle bir iddiada bulunması beklenemez. Bir haber ajansının deneyimsiz muhabirlerinin yanlışı sonucunda yayımlanan bu haberin gerçekle bir ilişkisi yoktur."
       Akit ve Yeni Şafak'ta yer alan haberde Sirmen'e dayanılarak şu görüşlere yer verilmişti:
       "Milliyet'in yüzde 10 hissesi Çakıcı'ya ait. Gazetenin yalnız binası, mallar ve arabaları değil çalışanları da karaparaya satıldı. Çalışanlar tuvalet kağıdı yerine dolar kullanıyor. Korkmaz Yiğit gazeteyi bırakmazsa yazarların birçoğu ayrılacak."