The Others Sizlere teşekkürler...

Sizlere teşekkürler...

02.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sizlere teşekkürler...

Sizlere teşekkürler...


  İkisine de "Ateş Hattı"nda rastladım. Sakıp Sabancı'nın eşi Türkan Hanım ve Cüneyt Arkın'ın eşi Betül Hanım. İnsanların kendi çevrelerinde bilinmesi ya da tanınması önemli değil. Sadece filmleri, magazin programlarındaki gülen görüntüleri ya da şive taklitleri ile halkımıza sunulan sempatik imaj, evlilik ve aile konularına gelince biraz buruşur, keyifsizleşir. Hayranlık, ün, şan, şöhret hatta örnek insan yaftaları ile bu soru biraz çelişir. Popülizm ile gerçek arasında tercih gerekebilir. İşte iki hanım, tüm bunları bir kenara itip hani bizim tarafın deyimi ile "erkekçe" konuştular. "Bizimkiler yapar kardeşim" dediler kısaca. Ve baktım o ünlü, o vurduğunu deviren "para hesabının kaç sıfırlarda olduğunu bilir mi?" diye sorduklarımız, o önünde el pençe divan durulanlar süklüm püklüm oldular. Tabii güldüler, "karıcığım" filan dediler. Ama onlar kadar açık ve net ifade edemediler...

  "Ben özgürüm" diye telefon kartı ile dolaşan, Nevada çöllerinden gelip Güneydoğu'nun çorak topraklarında arz - ı endam eden bir güzel var reklamlarda. Bir de onu takip eden yine Camel Trophy'ci bir vatandaş. Kamyonlarda filan geziniyorlar. Kız hep şarkı söylüyor... Seattle yöresinden, yanık olmayan, soğansız, bibersiz ve de çiğ köftesiz bir ses. Sevdim bu reklamı.

  "Derinlikler" programına gerçekten hoş psikiyatr hanımlar geliyor (bu hafta da öyleydi). Yani haklılar. Alımlı bir hanımdan psikolojik tahlilleri dinlemek keyifli oluyor. Öyle dalıp gidiyorsun! "Derin" beyler de işi biliyorlar yani.

  Ağca yine mektup yazdı...Amigo avukat Can Bey de okudu...Görüntülerde böyle bir ikili vardı. Daha çok mektup dinleriz.

  MAD Dergisi Türkiye'de de yayında. Dünyanın en çok satan mizah dergisi. Türkiye yorumu ile karşınızda. "Sadece TV'de Oluyor" diye bir bölüm var. Hoşuma gitti. Zaman zaman buradan alıntılar yapacağım. Mesela 2. sayısında pembe dizilerdeki kuralları "ti" ye almışlar. Bunlardan biri "Çocukların Büyüme Kuralları"... Bir pembe dizide haftada dört gün mutlaka bir çocuk gösterilir. Kız veya erkek altı ayda büyür. Eğer çocuk evlat edinilmiş ise veya gayri - meşru ise büyüme süresi dokuz aya çıkabilir.