The Others Soğuk, kar, grip kol kola

Soğuk, kar, grip kol kola

05.01.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Soğuk, kar, grip kol kola

Soğuk, kar, grip kol kola


       Soğuk ve kar yağışı ile birlikte tüm yurtta grip salgını da etkili olmaya başladı. Grip virüsünün yayılmasında yılbaşı tatilinin etkili olduğunu belirten uzmanlar, "Vücudunuzun direncini yüksek tutmaya çalışın" uyarısında bulundu.
       Grip virüsünün yılbaşı tatili sırasında seyahat edenlerce taşındığını belirten uzmanlar, vakaların yeni yıldan sonra arttığını söylediler. Bu yılki salgına A tipi virüsün yol açtığını söyleyen Doç. Dr. Paşa Göktaş, "Grip gitgide yayılıyor, önüne geleni götürüyor" dedi. Vatandaşları yaklaşan bayram nedeniyle de uyaran Göktaş, "Grip virüsü, tatile çıkarak yer değiştiren kişilerce taşınıyor. Yılbaşı nedeniyle pek çok kişi yurtiçi ve yurtdışına gidip buradan virüsü getirdiler. Bu da salgına yol açtı" dedi.
       Aşı mevsiminin sona erdiğini, bu yüzden de korunmaya yönelik diğer önlemlere özen gösterilmesini vurgulayan Göktaş, şu uyarılarda bulundu:
       "Salgına karşı vücut direncinizi koruyun. Direncinizi düşürmemek için protein ve vitamin ağırlıklı beslenmeye özen gösterin. İyi giyinin, uzun süre soğukta kalmayın, olabildiğince iyi dinlenin. Virüsün hızlı yayıldığı toplu yerlerden uzak durmaya çalışın. Özellikle yaşlılar ve direnç düşüklüğü problemi olan kronik hastalığı bulunanlar çok dikkatli olmalı."

500 köy yolu kapandı

       Öte yandan kar yağışı nedeniyle Ankara'da okullar tatil edilirken yurdun çeşitli bölgelerinde bin 500'den fazla köy yolu kapandı. Meteoroloji yetkilileri, deprem bölgesinde de oldukça etkili olan soğuk havanın bir hafta daha aralıklarla süreceği uyarısında bulundu.