The Others Sokak çetelerinin kökü kuruyacak

Sokak çetelerinin kökü kuruyacak

07.12.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sokak çetelerinin kökü kuruyacak

Sokak çetelerinin kökü kuruyacak

       ADALET Bakanı Hasan Denizkurdu'nun eşi Yıldız Denizkurdu'na sokak ortasında gasp amacıyla saldırıda bulunulması şok etkisi yaratırken, İzmir'in yeni Emniyet Müdürü Hasan Yücesan, "Sokak çetelerinin kökünü kurutacağım" dedi.
       Saldırganların tinerci değil, bir sokak çetesinin üyeleri olduğunu belirten Yücesan şöyle konuştu:
       "Bunlar kadınlara saldırıp kapkaç yöntemiyle çantalarını almak isteyen kişiler. Olayın hemen akabinde devriye ekipleri tarafından yakalandılar. Bakanın eşi de şikayetçi olmadı."
       Ahmet Demir'in görevden alınmasıyla İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Yücesan, gittikçe artan sokak terörüne karşı savaş açtığını belirterek şöyle devam etti:
       "Tinerci çocuk ve sokak çetelerin yakalanması için timler kurduk. İzmir'de bu sokak çetelerini kurutmak için önce vatandaşın yardımı gerekiyor, sokaklara vatandaşla birlikte hakim olmalıyız. Yakalanan bu insanların mutlaka tedavi edilmesi gerekiyor."
       Yakalanan iki gençten Samet Özgen'in (18) Diyarbakır'da hırsızlık suçundan gıyabi tutuklama kararıyla arandığı ortaya çıktı. Özgen, Diyarbakır'a gönderilerek cezaevine konulurken, A.İ. (17), Yıldız Denizkurdu'nun şikayetçi olmaması üzerine serbest bırakıldı.

       İzmir'de son günlerde giderek tırmanan tinerci ve sokak çocukları dehşeti, geçen hafta Gürçeşme'de 17 yaşındaki M.A.'nın kaçırılmasıyla gündeme geldi. Genç kızın tinercilerin elinden kurtulup yardım istemesiyle harekete geçen polis, tinerci 18 genci yakalarken bir güvenlik görevlisi yaralandı.
       Diğer olayda ise üniversite öğrencisi E.E. (23), Metin Ballıkaya ve Hasan Erdoğan tarafından kaçırılıp kapatıldığı evde günlerce tecavüze uğradı. Polis, iki şehir zorbasını yakalarken, E.E., Ege Üniversitesi Pskiyatri Servisi'nde tedavi altına alındı.