The Others Star'ın çirkin yayınına tedbir

Star'ın çirkin yayınına tedbir

05.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Star'ın çirkin yayınına tedbir

Starın çirkin yayınına tedbir


İSTANBUL Milliyet


       Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan ve sahibi olduğu Hürriyet Gazetesi aleyhine gerçek dışı ve asılsız karalamaya yönelik haber yapan Star'ın gazete ve televizyon yayınlarına Küçükçekmece 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nce tedbir konuldu.
       Hürriyet Gazetesi'nin Oramiral Güven Erkaya'nın cenaze töreninde Erkaya'ya çirkin isnatlarda bulunan Akit Gazetesi'ni sattığı yönünde haber yapan Star Gazetesi'nin "30 bin lira için değer mi Aydın bey" başlıklı haberi ve ağır hakaret içeren yazısı dava konusu oldu. Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan ve sahibi olduğu Hürriyet Gazetesi, ihtiyati tedbir kararı için mahkemeye başvurdu.
       Küçükçekmece 1. Asliye Hukuk Mahkemesi hakimi Cengiz Selçuk, "Mükemmel ve gerçek habercilik yapmak yönünden her türlü imkana sahip tarafların bu yön yerine yargısız infaz ve hakarete varıcı yayınları, haber izleyenlerin gerçek haberciliğe olan özlemlerini kırmaktadır" dedi. Selçuk, tedbir istenen konuda hakaret edici yayın yapması halinde hukuki ve cezai sorumluluğunun gerektireceğinin belirtilmesine, hakaret edici nitelikteki yayınların durdurulmasına, evrak ve ibraz edilen belgeler üzerinde yapılan incelemeler sonucu verilen kararların taraflara tebliğine karar verdi.