The Others Su sıkıntısı olmayacak

Su sıkıntısı olmayacak

22.02.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

İSKİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu: Barajlar iyi durumda. Önümüzdeki dönemde sıkıntı yaşamayacağız...

Su sıkıntısı olmayacak

Su sıkıntısı olmayacak

İSKİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu: Barajlar iyi durumda. Önümüzdeki dönemde sıkıntı yaşamayacağız...

İSKİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu, İstanbul’daki su barajlarının doluluk oranın yüzde 67 olduğunu, önümüzdeki dönemde su sıkıntısı yaşanmayacağını bildirdi. İSKİ Merkez Binası’nda, İstanbul’un içme suyu havzalarının korunması konusunda çevreci kuruluşların eleştiri ve önerilerini dinleyen Eroğlu, yaptıkları çalışmaları anlatırken İSKİ’nin yaşadığı sorunlara da dikkat çekti. Önümüzdeki dönem su sıkıntısı olmayacağını müjdeleyen Eroğlu, bunun böyle devam etmesi için yardım istedi. 1984-94 yılları arasında 23 adet, 1994-2000 arasında ise 636 kaçak yapının yıkıldığını vurgulayan Eroğlu şunları söyledi:
"Havzaların korunmasında İSKİ yalnız bırakıldı. Arazi ve gecekondu mafyasıyla tek başımıza mücadele ediyoruz. Araçlarımız tahrip ediliyor. Elemanlarımıza linç girişiminde bulunuluyor. Sivil toplum kuruluşlarından destek bekliyoruz."

Günde 300 tahlil
Havzaların korunması için yönetmelik çıkardıklarını da belirten Eroğlu şöyle devam etti: "Acil müdahale ekipleri, havza özel güvenlik timleri, havza koruma şeflikleri kuruldu. Havzaları, yerleşim yeri olmaktan çıkarmaya çalışıyoruz."
İSKİ’nin su kalitesi konusunda başta TSE olmak üzere Dünya Sağlık Örgütü’nün standartlarını dikkate aldığını da belirten Eroğlu, "Her gün 300- 400 numune alıyoruz. Suyumuz, istasyonlarda satılanlardan daha temizdir" dedi.



İSTANBUL