The Others Suç makinesi VJ'lik yolunda

Suç makinesi VJ'lik yolunda

29.11.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Suç makinesi VJ'lik yolunda

Suç makinesi VJlik yolunda
29 Kasım 1998
Dilek SANCILI

Muhlis'i Türkiye, Almanya'dan sınırdışı edilen Türk genci olarak duydu. Tabii ki o Almanya'dan sınırdışı edilen ilk Türk değildi. Ancak dikkati 14 yaşında 60'ın üstünde sabıkası olan bir suç makinesi olarak çekti. İlk önce tehlikeli olduğu kanısına varıldı. Sonra anlaşıldı ki o sadece Almanya'da büyüyen ve pek çok Türk genci gibi kimlik problemi yaşayan 14 yaşında bir çocuk...
Türkiye'ye geldikten sonra Muhlis Arı ilk önce Kadıköy Belediyesi'nin sokak çocukları için açtığı Küçükbakkalköy İlkadım Çocuklar Evi'ne yerleştirildi. Ardından da Türkiye'de sansasyon yaratan her insan gibi ona da ünlü olmanın kapıları açılmaya başladı. Önümüzdeki günlerde Kral TV'de VJ'lik yapmaya başlayacak olan Muhlis, çeşitli kanallardan da dizi teklifleri alıyor.
14 yaşında olmasına rağmen fizik olarak yaşıtlarına göre hayli iri bir yapıya sahip Muhlis. Sarışınlığıyla, kazınmış ve toplanmış saçlarıyla, küpesiyle bir Türk'ten çok Alman'a benziyor. Ama altın zinciri ve altın kaplama saati ile de Türk olduğunu hemen ele veriyor.
Biz hakkında çıkan tüm bu haberleri görünce Muhlis'in medyada yer almaktan çok hoşlandığını düşünerek röportaja gittik. Ama aksine o bu ilgiden oldukça sıkılmış ve konuşmak istemiyor. Zar zor ikna ediyoruz. "Tamam sana da hemen birkaç şey söyleyeyim," diyor. Biz de teybimizi uzatıp onu dinlemekten çok konuşmasını sağlamaya çalışıyoruz.
1984 yılında Almanya'da doğmuş Muhlis. "Üç kardeşiz," diye devam ediyor. "Almanya'da 9 yıl süren ve zorunlu olarak herkesin gitmesi gereken bir okul var. Ben de onu bitirdim. Buraya gelmeden önce Mühih'te yaşıyordum. İki haftadır Türkiye'deyim. Şu anda Türkiye'de dayımın yanında kalıyorum."
* Niçin sınırdışı edildin?
Arkadaşlarımla kavga yaptım o yüzden de 5,5 ay hapis yattım. Sonra da sınırdışı edildim.
* Önemli bir suç muydu işlediğin?
Yok yaa. Bir çocukla kavga yaptım. Çocuk ters ters baktı. Dövüştük, sonra polis yakaladı.
* Kral TV'den VJ'lik teklifi nasıl geldi?
Ben de bimiyorum ki... Onlar bana telefon açtılar. Ben de buraya geldim. Sonra kabul ettim.
* Neler yapacağını biliyor musun? Almanya'da hiç böyle çalışmaların oldu mu?
Almanya'da bir süre DJ'lik yapmıştım. Ama hiç televizyona çıkmamıştım.
* Türkiye'de bir sürü popçu, şarkıcı, türkücü var. Bunları tanıyor musun sen?
Türk sanatçılarını dinlerim ancak çok fazla dinlemem. Sadece Tarkan, Mustafa Sandal, İbrahim Tatlıses... Bunları biliyorum ve dinliyorum. Popçuları bilmiyorum ama yavaş yavaş öğreniriz işte.
* Sana bu konuda bir eğitim veriyorlar mı?
Evet. Yavaş yavaş öğretiyorlar.
* Programın ne zaman başlayacak?
Henüz gün belli değil.
* Söylendiği gibi VJ'lik işi için sana ev, araba, iyi bir maaş vaad edildi mi?
Çok büyük para almıyorum. Normal bir maaş alıyorum. Uzakta oturduğum için bana bir şoför verdiler. Onunla gidip geliyoruz.
* Gösterilen bu ilgi seni şaşırttı mı?
Basının ilgisi çok stres yapıyor, kafam patlayacak gibi oluyor. Başta çok şaşırdım. Ama şimdi yavaş yavaş alıştım.
* Büyük bir ihtimalle bir süre sonra ünlü olacaksın. Buna rağmen Almanya'ya dönme şansın olsa dönmek ister misin?
Tabii isterim. Almanya'da doğmuşum ben. Türkiye'de yaşayamam. Türkiye'de insanlar daha başka, daha iyi. Burada daha çok konuşuyorlar. Almanya'da kimse kimseyle ilgilenmez. Mesela yolda çıplak gezsen, kimse dönüp bakmaz, ama bu Türkiye'de çok enteresan olur.
* Almanya'da yaşayan Türkler'in, özellikle ikinci, üçüncü kuşak gençlerin çeşitli problemler yaşadığı biliniyor. Sen ne düşünüyorsun bu konuda?
Almanya'da Türk olduğum için çok zorluk yaşadım. Üstelik ben fizik olarak Türk'e pek benzemiyorum. Ancak anladıkları zaman da pek konuşmuyorlar. En çok da bu problemler okulda yaşanıyor. Ondan sonra da kavgalar çıkıyor. Polisler de yazıyor. Sonra dosya büyüyor, 60 tane oluyor. Mesela birisi bana gelip "Nerelisin" diyor. Türk'üm dediğimde yamuk yamuk bakar, çarpar, sataşır. Ondan sonra da tabii ki kavga çıkar.
* Ailen hala Almanya'da. Onlar buradaki yaşamın için neler söylüyor?
Her gün telefonla görüşüyorum. Ailem beni görmek için buraya gelmek istiyor. Ama Türkiye'ye gelirse temelli burada kalmak zorunda. Çünkü Almanlar giderseniz bir daha gelemezsiniz diyor. Onlar da istemiyorlar temelli burada kalmayı. Zaten ben de temelli gelmelerini istemem.
* Bundan sonra Almanya'ya dönme şansın var mı?
Dönme şansım büyüyor. Ben şimdi Almanlara adam olmaya başladığımı gösteriyorum. İşe falan başladım. Onlar da diyecekler bu dövüşmekten, ceza yapmaktan başka şeyler de biliyor. Onlar da zamanla dömeme izin verecekler. Ben öyle düşünüyorum. Almanya'da da dizi teklifleri geldi. Ama benim için dizide oynamak önemli değil. Normal bir işte de çalışırım.
* Alman bir kız arkadaşın var. Sınırdışı edilmen kız arkadaşınla ve onun ailesiyle olan ilişkilerini etkiledi mi?
Biz uzun zamandır çıkıyoruz. Ailesi bana iyi gözle bakıyor. Arkamda olduklarını, desteklediklerini söylüyorlar. Onlarla da her gün telefonla görüşüyorum.
* Ünlü olmak hiç umurunda değilmiş gibi...
Ünlü olmak iyi. Ama benim amacım ünlü olmak değildi. Ben sadece bir şey yapabileceğimi ve iyi olduğumu göstermek istiyorum.