The Others Suçlu bile olsa ‘esaslı dayak’ ne demek!

Suçlu bile olsa ‘esaslı dayak’ ne demek!

23.11.2009 - 02:52 | Son Güncellenme:

Milliyet gazetesi 21 Kasım 2009 tarihli sayısında bir kuyumcuyu soymaya kalkan iki çocuk babası uzman çavuşun haberine yer verdi. “Sahte bombaya esaslı dayak” başlıklı haberde şöyle deniliyor:

Suçlu bile olsa ‘esaslı dayak’ ne demek

Gazete ve sabun kullanarak yaptığı sahte bombayla kuyumcu soymaya çalışan eski uzman çavuşu, işyeri sahibi ve komşuları fena dövdü. Uzman çavuş olarak görev yaparken 2007’de ordudan ayrıldığı belirtilen iki çocuk babası Feramuz Çolak, dün saat 09.45’te girdiği kuyumcu dükkânının sahibi Ahmet Yılmaz’a, ‘Üzerimde bomba düzeneği var. Canını düşünüyorsan altınları ve kasadaki paraları poşete koyup bana ver’ dedi.
Haberde, gömleğinin içine gazete kâğıdı doldurup içine de bir kalıp sabun koyan ve dışını koli bandıyla sardıktan sonra çevresine elektrik telleri takan soyguncuda gerçekte bomba olmadığını fark eden kuyumcu ve komşuları tarafından feci şekilde dövüldükten sonra polis çağrıldığı belirtiliyor. Haberde Çolak’ın kriz nedeniyle işsiz kaldığı bilgisine de yer verilmiş.

Habere eleştiri
Hacı Kozanlar adlı okurumuz eleştiriyor:
“Bu ülkede açlıktan ölen çocuklar var, sokağa bırakılan, banklarda ölen cesedi ailesi tarafından bile alınmayan gaziler var. İnsanlar aç ve işsiz. Ne var ki gazeteler bu sorunları görmemekte kararlı. Görmeyin ama bari işsiz kalmış bir adamın haberini yaparken, suç işlemiş bile olsa dövülmesini ‘eline sağlık’ der gibi de vermeyin. ‘Esaslı dayak yedi’ diyerek şiddeti savunmayın.
İnsaflı olun ve iki çocuk babası bir askerin nasıl olmuş da böyle kötü bir yola başvurmuş olduğunu araştırın. Haberinizi yapın ama insanın yaşadığı dramlarla alay etmeyin.”