The Others Taksiciler mangal yapmaya gidiyor!

Taksiciler mangal yapmaya gidiyor!

10.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Taksiciler mangal yapmaya gidiyor!

Taksiciler mangal yapmaya gidiyor


Bugün işe gitmek için taksicilere güvenmeyin! Çünkü onlar LPG zammını protesto etmek için hep beraber pikniğe gidecekler


       İstanbul Taksiciler Birliği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, LPG zammını protesto amacıyla taksicilerin bugün trafiğe çıkmamaları kararı aldığını açıkladı.
       Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Derviş Günday’ın LPG’ye yapılan zammın ardından yaptığı “Hükümet geri adım atıncaya kadar şoför esnafının yapacağı bir dizi eylem konusunda çalışmalar başlattık" sözlerinden yola çıkan şoförler bugün ‘pikniğe’ gidecek.
       İstanbul Taksiciler Birliği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği dün yayınladığı bildiride “Zammı ve harçların artırılmasını protesto için trafiğe çıkmama kararı aldık" dedi.

       Araçlara afiş asılsın
       Ayrıca yayınlanan bildiride taksilerin arkasına ‘10 Temmuz Pazartesi, Taksiciler Pikniğe, Hükümet Göreve’ afişlerinin asılması çağrısında da bulunuldu. Açıklamada, yapılan zammın geri alınmaması halinde eylemlere devam edileceği de belirtildi.

       Maliye 30 trilyon ekstra bekliyor
       Halen Türkiye genelinde 500 bin araç LPG kullanıyor. Bu araçlardan 120 bini ticari taksi. KDV artırılmadan önce LPG kullanan araç sayısının 2000 yılı sonunda 800 bine ulaşacağı tahmin ediliyordu. LPG’de KDV’nin yüzde 17’den yüzde 40’a çıkarılmasıyla Maliye 30 trilyon liralık gelir elde edecek.

       Şoförleri tehdit ediyorlar
       İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası yetkilileri ise, eylemin yasal olmadığını ve derneğin eyleme katılımı sağlamak için esnafı tehdit ettiklerini ileri sürdüler. Telsiz Haber Merkez Müdürü Adem Coşkunyürek, eylemci derneğe sadece 250 - 300 taksinin bağlı olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu: “Duraklara mektup göndererek, ‘Eyleme katılmazsanız, camınızı kırarız, zarar veririz’ diyorlar. Yaptıkları eylem yasal değil. Türkiye Şöförler Esnaf Odası, tepkisini yasal yollarla dile getirecek. Bu hafta Ankara’da yetkililerle görüşecekler."