The Others Tanıklar: Baran en az 120 yapıyordu

Tanıklar: Baran en az 120 yapıyordu

28.06.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Tanıklar: Baran en az 120 yapıyordu

Tanıklar: Baran en az 120 yapıyordu


Bağdat Caddesi’nde iki gencin canını alan kazanın tanıkları, duruşmada açık konuştu: Baran Balcıoğlu, kaza öncesi bir başka araçla yarışıyordu


       Bağdat Caddesi davasında dinlenen tanıklar, Selin Uras ve Erdem Celasun’un can verdiği trafik kazasına neden olduğu öne sürülen Baran Balcıoğlu’nun olay gecesi aşırı hızla gittiğini söyledi.
       Kadıköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu Balcıoğlu da katıldı. Basına kapalı duruşmada dört tanık, Balcıoğlu’nun en az 120 kilometre hızla gittiğini söyledi.

‘Kaza olacağı belliydi’

       Tanıklardan Berkay Kural, kaza anını, “İki araç hızla geçti. Arkadaşıma kaza yapacaklarını söyledim. Birkaç saniye sonra arabalar çarpıştı" diyerek anlattı. Tanık Kerem Aygün de, “İki araba sağ ve solumuzdan 130 kilometre hızla geçti. Kanaatime göre yarış yapıyorlardı, yol boştu. Kısa bir süre sonra da kaza oldu" dedi. Tanıklar, kazadan önce fren sesi duymadıklarını da dile getirdiler.
       Balcıoğlu ise, “Kimseyle yarışmıyordum. Süratim 80 kilometre civarındaydı. Arabada ABS fren sistemi vardı. Fren sesinin duyulması imkansız" iddiasında bulundu.
       Balcıoğlu’nun tahliye talebini reddeden mahkeme, olay yerinde keşif yapılmasına karar vererek duruşmayı 10 Temmuz’a erteledi.