The Others Tatlıses'in acı günü

Tatlıses'in acı günü

05.04.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Tatlıses'in acı günü

Tatlısesin acı günü


NURDAN AKINER İstanbul


       Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'in önceki gün yaşamını kaybeden gelini Tülin Tatlı, dün Fatih Camii'nde kılınan öğle namazdan sonra Edirnekapı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Tatlıses'in büyük oğlu Ahmet Tatlı'nın eşi 24 yaşındaki Tülin Tatlı İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde dört yıldır kan kanseri tedavisi görüyordu.
       Fatih Camii'ndeki cenaze namazında tam bir izdiham yaşandı. Cenaze sahiplerinin yanı sıra ünlü sanatçıları yakından görmek isteyen meraklı kalabalığının da doldurduğu avluda, İbrahim Tatlıses taziyeleri kabul etti. Aralarında soğuk rüzgarlar esen İbrahim Tatlıses ve Mahsun Kırmızıgül, camii avlusunda barıştı. Kırmızıgül, Alişan ile birlikte Tatlıses'e baş sağlığı dileğinde bulundu ve namazda saf durdu. İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar ise eşiyle birlikte cenaze törenine katıldı.
       Cenaze namazının ilginç simaları ise yeraltı dünyasının ünlü isimleri Drej Ali ile Kürt İdris oldu. Tatlıses'e taziyelerini sunan Drej Ali ve Kürt İdris'e sanatçılar büyük ilgi gösterdi. Başta İbrahim Tatlıses olmak üzere Mahsun Kırmızıgül, Alişan, Adnan Şenses, Nuri Sesigüzel; ünlü baba Kürt İdris'in elini öperek hal hatır sordu. Hülya Avşar da cenazeye çiçek görderdi.
       İbrahim Tatlıses ve oğlu Anmet Tatlı'nın tören sırasında bitkin düştükleri görüldü.