The Others Tecavüzcünün mesleği olmaz

Tecavüzcünün mesleği olmaz

22.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de son yıllarda kadın ve çocuklara yönelik fiziksel şiddet olaylarındaki artış, cinsel şiddetle giderek daha travmatik bir hal alıyor.

Tecavüzcünün mesleği olmaz

Medyada bu tür olayların ele alınışı ve dili hâlâ sorunlu. Özellikle çocuklara yönelik toplu tecavüz vakalarında haber dili, tecavüze uğrayan çocuklar hakkında ayrıntılı bilgilerin verilmesi, başlıklardaki abartı ve toplu tecavüz edenlerin mesleklerinin sunulması okurlarımızı rahatsız ediyor.

Hastalıklı bir toplum
Zonguldak’ta bir erkek çocuğunun 12 kişi tarafından, öncesinde de Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde 13 yaşındaki bir kız çocuğunun 29 kişi tarafından tecavüze uğraması hepimizi derinden sarsmıştır. Bu topluca yapılan olaylar aslında, giderek nasıl hastalıklı bir toplum olma yolunda ilerlediğimizin de bir göstergesi olabilir mi? Okurlar açısından sadece olaylar değil, haberlerin sunuşu da korkutucu.
Mustafa Pirinçli adlı okurumuz “13 yaşındaki kıza şantaj ve tecavüz” başlıklı habere ilişkin şöyle diyor: “Bu olayları verirken, örneğin ‘aralarında bir astsubayın da olduğu’ gibi bir ifade kullanmışsınız. Tecavüzcünün mesleğini belirterek o mesleği bir itham altında bırakıyor, önyargı oluşturuyorsunuz. Oysa tecavüzcünün mesleği olmaz.”

Yazarlar