The Others TED'den Bilim 98 Şenliği atağı

TED'den Bilim 98 Şenliği atağı

25.05.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

TED'den Bilim 98 Şenliği atağı

TEDden Bilim 98 Şenliği atağı

       TED Ankara Koleji'nin, fen bilimlerine olan ilgiyi arttırmak ve öğrencilerinin takım ruhunu kazanması amacıyla Ankara okulları arasında ilk kez düzenlediği "Bilim 98 Şenliği"nde öğrenciler, hazırladıkları projelerle büyüklerinin hayranlığını kazandılar.
       TED Spor Salonu'nda gerçekleşen şenliğe, 500 öğrenci fizik, kimya ve biyoloji dallarında hazırladıkları projelerle katıldılar. Birbirinden ilginç projeleri, büyük bir heyecanla velilerine ve öğretmenlerine anlattılar. İlköğretim bölümünde dereceye giren öğrenciler velilerin oylarıyla, lise bölümünün dereceye girenleri ise ODTÜ ve Bilkent Üniversiteleri'nden gelen 20 öğretim görevlisinin oylarıyla belirlendi.
       Deneysel ve görsel olmak üzere iki dalda gerçekleştirilen şenlikte hazırladıkları projelerle dereceye giren öğrencilerin başarı belgeleri ve hediye çekleri TED Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Tulgar tarafından verildi. Okul Müdürü Sevil Önceler, Albert Einstein'in "Bir problemin nasıl formüle edildiği problemin çözümünden daha önemlidir" sözünden yola çıktıklarını vurgulayarak, "Biz öğrencilerimize her zaman destek oluyoruz. Onların başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu yıl öğrencilerimiz, Uluslararası Okul Birliği (ECIS) tarafından düzenlenen yarışmada bireysel sıralamada 1., 5. ve 8. oldular. Ayrıca takım birinciliği elde ettiler. Bu yarışmaya bütün Avrupa ülkelerinden okullar katılıyorlar. Bu şenlik de öğrencilerimizi, bilimsel çalışmalara teşvik etmek ve takım çalışmasını pekiştirmek amacıyla gerçekleştirildi. TED olarak atağa geçerek Ankara okulları arasında da bir ilki yaptık" diye konuştu.
       Şenlikte liselerarası sıralamada, Didem Tüzen ve Nazlı Oraller "Bitki Doku Kültürü" adlı projeleri ile birinciliği alırken; Hande Özel, Hande Doğan, Pınar Kasımoğlu, Hakan Olanay "Değişik Dalga Boyları"projesi ile ikinci, Eralp Demir, Melis Aslan da "Mogan Gölü'nün diriltilmesi"projesi ile üçüncü oldular.
       İlköğretim Bölümü'nde ise "Madde, enerji, ses" projeleriyle Cemre Güngör, Belçin Kutluk, Ece Ergin, Aran Aslan birinciliği alırken, "Manyetik pistte ilerleyen araba"projeleriyle Musa Kanter Gültekin ve Barış Serin ikinciliği, "Gazların ısınma dereceleri" adlı projeleri ile Bahar İankır, Sinem Saka, Burçin Atabey, Emre Özyetiş ve Utku Kırklar üçüncülüğü aldılar.