The Others Telefonla evlilik teklifi

Telefonla evlilik teklifi

29.09.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Telefonla evlilik teklifi

Telefonla evlilik teklifi

Şişli Belediye Başkanı sürpriz evliliğini Milliyet'e anlattı. Gülay Aslıtürk "sevgi siyasi endişelere ağır bastı" dedi

ORHAN Aslıtürk'le ikinci evliliğini yapan Şişli Belediye Başkanı Gülay Çokay Aslıtürk, "sevginin ağır bastığını" söyledi. Gülay Aslıtürk, "Hepimiz, kim ne der, koltuğum mu gider endişelerimizi bir kenara bırakıp, romantizmimizi koruyalım. Eğer romantizm, duygusal tatmininiz yoksa, maddi dünyaya da ulusunuza, memleketinize de, çocuklarınıza da faydanız olmayacaktır" dedi. İki çocuğunun babası Sadrettin Atığ'dan boşandıktan 10 gün sonra Orhan Aslıtürk'le sürpriz bir evlilik yapan Gülay Çokay, kamuoyunun merak ettiklerini Milliyet'e anlattı. Gülay - Orhan Aslıtürk çiftini Mecidiyeköy'deki LİST 2000 olarak bilinen firmanın merkezinde yakaladık.
Gülay ve Orhan Aslıtürk, sorularımızı açık yüreklilikle yanıtladılar. Nasıl tanıştıklarını, gelecek ile ilgili düşüncelerini anlattılar. Mutlu olmanın her insanın hakkı olduğunu dile getirdiler.

Gülay - Orhan Aslıtürk, son iki gündür herkes tarafından bilindiği gibi Şişli Belediyesi'nin 2020 projesi vesilesiyle tanışmışlardı. İş görüşmesi, zamanla sıkı bir dostluğa dönüşmüş, boşanma ilamının ardından da evlilik teklifi gelmişti. Gülay Aslıtürk, bu gelişmeleri şöyle anlattı:"2020 projesi çerçevesinde Ayazağa Yüksek Teknoloji Vadisi de vardı. Beş milyon metrekarelik bir alanda planlandı. Bülent Eczacıbaşı, Osman Çarmıklı'yla da görüştük. Bu insanlara 'mevcut fabrikalarınızı yıkın çıkın, Türkiye'nin geleceğinde Yüksek Teknoloji üretecek bir yer lazım' dedik. Ancak herkese ulaşamamıştık. Bizim tek tek arayıp ulaştığımız kişilerden biri de Orhan Bey oldu. Kendisiyle böyle tanıştık. Zaman içerisinde bu projelerle ilgili görüşürken saygın yakın bir dostluk gelişti, zaten fiilen biten evliliğim de vardı. Durumu eski eşime açtım. Birlikte boşanma kararı aldık. Boşanma kararı hemen alınmadı bu bir süreçtir. Sadece kamuoyunun duyması ani oldu. 2020 projesinde Orhan beye verilen bir ayrıcalık da yok. Tamamen bölge planı içinde Orhan Bey'in gayet küçük bir arsası vardı. Zaten kendisinin List 2000 firmasının ortağı olduğunu burada da kendisinin bütün gönlünden destekleyerek buna başlayabileceğini söyledi. Bunu 100'e yakın arazi sahibi, İTÜ, askeriye de söyledi."

Orhan Aslıtürk'le sık sık gözgöze gelen, el ele tutuşan Gülay Aslıtürk, kamuoyunun merak ettiği evlenme teklifinin nasıl geldiğini de şöyle anlattı:
"Boşanma haberleri çıkmıştı. Kendisi beni ilk arayanlardan biri oldu.. Telefonda bana karşı olan hislerini açıkladı. Arzu ettiğim an evlenmeye de hazır olduğunu açık yüreklilikle söyledi. Siyasette kadın olmak aynı anda da çok aktif olmak, ideal sahibi olmak kolay iş değil. Aile meclisinde babamın da izni çıktıktan sonra süratle biz bunu kamuoyuna ne zaman duyururuzu düşünmeye başladık. Orhan Bey için farketmiyordu, sorumluluğu bana bıraktı. Çünkü siyasette olan bendim. Bunu 3 - 5 ay gizlemek saklamak bana göre değildi. Kendisinden bunun biran evvel olmasını istedim. O da çok uygun, bende böyle bir spekülasyonlara alışık bir insan değilim, hem de istemiyorum dedi. Biz hemen evlenmeye mani olmadığını gösteren mahkeme kararlarını aldık ve Şişli Belediyesi evlenme memurluğunda evlendik."

Başkan Aslıtürk, yeni eşi Orhan Aslıtürk'ün Şişli Belediyesi'yle ilgili hiçbir iş bağlantısı olmadığını ısrarla vurgularken, "Belediye başkanı olarak söylüyorum, Orhan Aslıtürk'ün belediyemden ne bir müteahhitliği vardır, ne de bir ihale almıştır. Ne yapmıştır; Bakırköy Belediyesi, Zeytinburnu Belediyesi, Yeşilyurt Spor Klübü'nde olduğu gibi Şişli Belediyesi'nin bünyesindeki bir yerde internet evi açmıştır. Belediyeden bir kuruş çıkmamıştır, tamamıyla hibesidir. Böyle bir şey içinde Şişli halkı adına teşekkür ederim" dedi.

Gülay Aslıtürk, tartışılan evlilik yasal mı değil mi konusuna da açıklık getirdi:
"Çok inceleneceğini bildiğim bir evlilikte tam yasal presedürünü yerine getirmeden böyle bir şey yapar mıyım? Aslında bu 300 günlük süre 1900'lü yılların başlarında konmuş bir kanun. O zaman ultrasonografi yok, gelişmiş testler yok. Çocuk 300 gün içinde doğarsa kadının annelik ve çocuğun baba hakkını korumak adına yazılmış bir kanun maddesi. Bugün ise şöyle uygulanır hale gelmiş. Devlet hastanesinden onaylı bir rapor hamile olmadığını gösterdiği takdirde hakim evlenmeye karar veriyor. Bizde Beyoğlu 2.Asliye Hukuk Mahkemesi'nden raporları sunarak böyle bir karar aldık. Resmi karar alındıktan sonra Orhan Bey'in nüfus kütüğüne soruldu. Evlenmesine mani yoktur cevabı geldi. Benim baba kütüğüme bütün işlemlerim işlendikten sonra aynı kağıt alındı. Vatandaş Gülay olarak ben bilmeden yasa çiğneyebilirim. Ama Şişli Belediye Başkanlığı bürokrasisi ve memurları buna mani olur. Bu bürokrasinin altında avukatın, hakimin, belediye memurunun, nüfus dairelerinin imzası var. Belediye Başkanı olarak böyle bir yetkim yok. Nüfus kütüğü o kağıdı vermeden nikah akdi gerçekleşemez ki. Hem ben bir kadın olarak geçerli bir nikahı arzu ederim."
Gülay Aslıtürk, bu açıklamaları yaptıktan sonra çantasında taşıdığı raporu göstermeyi de ihmal etmedi.

Kararlarını partisinden ve halktan büyük destek geldiğini belirten Aslıtürk, şunları söyledi:
"Berna Hanım sağolsun boşanma haberimi duyar duymaz hemen ilk arayan kişilerden biri oldu. Fevkalede desteğini görmüşümdür. Genel Başkanım, çok değerli partimin yöneticileri bu konunun özel hayatım olduğu için bir yorumda dahi bulunmamışlardır. Gerek özel kaleme gerekse şahsıma gelen mesajlarda partimin yönetimi her zaman bu konuda biz senin yanındayız. Bu senin özel hayatın, bundan sonra partinin içindeki ve belediye başkanlığındaki başarılarının devam etmesi için de desteğimiz yanındadır demişlerdir."

Orhan Aslıtürk ise üçüncü evliliğinde mutluluğu yakaladığını belirtirerek, "Mutluyum şarkı söyleyerek duş almak çok önemli. İki gündür duşta şarkı söylüyorum" sözleriyle duygularını dile getirdi.
Orhan Aslıtürk, Türkiye'de pek tanınan biri değil. 20 yıldır yurt dışında iş yapan Orhan Aslıtürk, merkezi Florida'da olan LİST 2000 firmasının sahibi. Havacılık, yatcılık ve inşaat firmaları da bulunan Aslıtürk, kendisini şöyle anlattı:
"20 yıldır yurt dışında yaşayan bir insanım. Yurt dışında hem iş hayatım hem yatırımlarım hem de evim var. Aslında inşaatcıyım. Mesleki bir teknoloji olarak internete geliştikçe girdim. Yat merakımdan dolayı yat imalatcılığım var. Satış ve kazan bölümü Güney Fransa'da. Orada da çok güzel, şeker bir evim var. Sümer Oral eniştem olur. Biz 5 kardeşiz. 4 kız 1 erkek. Ablalarımdan biri Sümer Bey'in eşidir. Diğeri de eski Bayrampaşa Belediye Başkanı Necdet Özkan'ın. Çok koyu Galatasaraylıyım. Türkiye için iyi olan herşeye taraftarım. Şu andaki hükümet iyi gidiyor. Bu hükümet iyi gittiği için bu hükümeti tutuyorum. Tamamen işadamıyım. İşadamı olmam dışında herhangi siyasi bir düşüncem yok."
Aktif bir politikacı ile evlenmenin zorluğuna da değinen Orhan Aslıtürk, şöyle devam etti:
"Buna hazırdım esasında ama iki gündür bu kadar zor olacağını tahmin etmiyordum. Ben alışık olmadığım için bir stres içindeyim. Yolda yürümeye dahi bundan sonra dikkat etmek lazım. Bu benim üçüncü evliliğim. Gülay hanım gibi mutluluk arayan biriydim. Gülay Hanım'la tanıştıktan sonra böyle birşeyi kafamda geçirmedim. Ama ayrıldıktan sonra fırsat bu fırsat deyip evlenme teklif ettim."