The Others Temiz müessese

Temiz müessese

02.03.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Temiz müessese

Temiz müessese



EFENDİM uzun bir aradan sonra borçlarımızı ödemeyi (tabii ki metazori olduğunu anlamışsınızdır!) başararak tekrar DIGITURK'e bağlandık. Daha önce de tartışması olan "Alice" kanalının kaldırılma olayına uzak kalmıştım. Ama onun yerine gelen "Amerikan menşeili" yemek kanalını görünce hak verdim. Amerikalının ne yemek zevki olacak! Sinema kanallarında "Moviemax"lerin birincisi Türkçe altyazılı, ikincisi aynı filimin orjinalini yayınlıyor. Yani kafadan bir kanal saf dışı bırakılmış. Aynı işi aynı kanalda yapabilirler...
HER pozisyonu "Oynat Uğurcuğum" diye defalarca gösteren "Maraton"da Erman Toroğlu bir pozisyonda "oynatma" gereği duymadı. Bir Fenerbahçe atağında top Petre'nin "tekrar çekimde" eline değiyordu. Ama normal akışında bu belli olmuyordu. Toroğlu "tekrara gerek yok" dedi. Peki diğer pozisyonların ne günahı var?
AHMET Çakar'sız olmuyor "Telegol"... En kısa zamanda sizi bekliyoruz. "Faili meçhul" saldırıdan sonra Çakar'ın koltuğu boştu ve fonda "Baba" filminin müziği çalıyordu. Bu bir mesaj mıydı?
ŞU "Sevda Masalı"na katılan yarışmacı hatunlardan biri muhteşem bir laf etti. "Yarışmaya neden katıldınız?" sorusuna; "Temiz müessese olduğu için geldim" dedi. Evlenmek için başka hangi müesseselere gitmişti acaba? Bilmiyordum, demek "kötüleri" de mevcut!
ARTIK onun için "Hezarfen Gülben Çelebi" diyebiliriz. Kafasında kask, askıya alınmış bir şekilde sahneye uçarak geldi. Osman Yağmurdereli bu sahneden etkilenmiş şap şap alkışlıyordu. "Gel sana bir 'Marziye' daha yapalım" der gibiydi! Kasetten pek bahseden yok. Bundan sonra hedef uzay olmalı. Kapsülün adı da Takiyettin 1 olabilir (Takiyettin Mehmet Efendi 1577'de ilk rasathaneyi kurmuş, ömrü kısa sürmüştür).
RTÜK kapatma cezası yerine "belgesel" olayına başladığından bu yana birhayli sıkıntılı. Çünkü elinde "kaliteli belgesel" yok. Çözümü bulmuş, kendisi belgesel yaptırmaya karar vermiş. Tabii dışarıya... RTÜK'ün yeni görevlerinden biri "ceza belgeselleri" yapmak olacak! Ben de müziklerine talibim!