The Others Teröre karşı ortak tepki

Teröre karşı ortak tepki

11.12.2016 - 18:53 | Son Güncellenme:

Başbakan Özgürgün, "Bu tür hain saldırılar ana  vatan Türkiye'nin güçlü konumunu ve  yükselişini durduramayacaktır” dedi.

Teröre karşı ortak tepki

Teröre karşı ortak tepki

MİLLİYET LEFKOŞA
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Hüseyin Özgürgün, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin, "Bu tür hain saldırılar ana vatan Türkiye'nin güçlü konumunu ve yükselişini durduramayacaktır. Güçlü Türkiye ve inançlı Türk halkı bunun üstesinden gelebilecek güç ve kudrettedir." dedi. Başbakan Özgürgün, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul'da meydana gelen hain terör saldırısını büyük bir teessürle öğrendiğini belirterek, yaşanan bu insanlık dışı saldırıların acısını ve üzüntüsünü Türk ulusunun kopmaz bir parçası olan Kıbrıs Türk halkı olarak yürekten paylaştıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Türkiye'nin gücü

Açıklamada, bu tür hain saldırılıların ana vatan Türkiye'nin güçlü konumunu ve yükselişini durduramayacağına işaret eden Özgürgün, "Güçlü Türkiye ve inançlı Türk halkı bunun üstesinden gelebilecek güç ve kudrettedir. Bu hain ve alçakça terör saldırısında hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine ve Türk Milletine başsağlığı ve metanet, yaralılara acil şifalar dilerim.” ifadelerini kullandı.

'Terörü lanetliyoruz'

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da yayınladığı mesajında, “İstanbul'daki bombalı terör eylemi 38 kardeşimizi yaşamdan kopardı. Terörü lanetliyor, Türkiye'ye başsağlığı diliyoruz” ifadesini kullandı.