The Others Teröre Şam çanağı

Teröre Şam çanağı

29.07.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Teröre Şam çanağı

Teröre Şam çanağı

Suriye'nin, MED - TV'nin Güneydoğu'da daha iyi izlenmesi için kendi topraklarında televizyon aktarıcısı kurmasına izin verdiği belirlendi

PKK'ya kamp ve eleman desteği sağlayan Suriye'nin, şimdi de PKK yanlısı MED - TV'nin, yayınlarının Türkiye'nin sınır bölgelerinden daha iyi izlenmesi için televizyon aktarıcısı kurmasına izin verdiği belirlendi. Konuyla ilgili raporun 25 Temmuz'daki MGK toplantısında ele alındığı öğrenildi.
İstihbarat birimlerinin, Şırnak ve Silopi başta olmak üzere Türkiye'nin Suriye sınırındaki yerleşim bölgelerinde yaptığı teknik çalışmalar sonucunda, daha önce bölgede sadece çanak antenle izlenebilen MED - TV yayınlarının daha kolay izlenmesini sağlamak için Suriye'nin sınır bölgelerine aktarıcı yerleştirildiği ortaya çıktı. Uzmanların sınır boyunca yaptığı araştırmalarda, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde yaşayanların antenlerini Suriye'nin Resulayn bölgesine çevirmeleri halinde MED - TV'nin yayınlarının son derece net ve kaliteli olarak izlenebildiği görüldü.
Aynı şekilde kuvvetli aktarıcıların bulunduğu bölgede Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı bazı köy ve mezralarda MED - TV'nin yayınları kolaylıkla izlenirken, Mardin'in Nusaybin ilçesinin tam karşısındaki Suriye'nin Kamışlı kentinde kuvvetli bir aktarıcı bulunduğu belirlendi. Nusaybin'in yanı sıra, Kamışlı'ya bağlı Arbe, Greperi, Gundkiselef köylerinde yayınların izlendiği ve aktarıcının ise Kamışlı'nın Cirnike adlı mahallesinde kurulu bulunduğu saptandı.

Suriye'nin kuzey sınırındaki Türkiye'ye bağlı yerleşim birimlerinde MED-TV'nin kolaylıkla izlenmesinin sağlanmasının ardından, Suriye yönetiminin şimdi de Hatay'ı etki altına almak için kuzeybatı bölgesine aktarıcı kurma hazırlığında olduğu belirtildi.
İstihbarat birimleri, çanak anten olmadan Hatay ve çevresinde MED - TV'nin izlenememesi nedeniyle Suriye yönetiminin, Hatay ve Kilis'i etkisi altına alabilecek bir bölgede teknik cihazlardan oluşan televizyon aktarıcısının kurulmasını sağlamak için çalışma yaptığını belirledi. Söz konusu sistemin kurulması halinde Hatay ve Kilis çevresinde MED - TV'nin yayınları çanak anten olmaksızın izlenebilecek.
Suriye'nin girişiminin, 25 Temmuz'da İstanbul'da toplanan Milli Güvenlik Kurulu'nda gündeme geldiği, Emniyet Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan kısa sunuş kapsamında kurul üyelerinin bilgisine sunulduğu öğrenildi.