The Others The Guardian: Öcalan Ermenistan'a gidebilir

The Guardian: Öcalan Ermenistan'a gidebilir

28.10.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

The Guardian: Öcalan Ermenistan'a gidebilir

The Guardian: Öcalan Ermenistana gidebilir

       TÜRKİYE'nin, PKK nedeniyle Suriye'ye karşı aldığı sert tavrın işe yaradığı ve Abdullah Öcalan'ın ülke dışına çıkmasıyla, Ankara'nın bir diplomatik zafer kazandığı, ancak benzer bir krizin, yakın vadede Ermenistan ile yaşanmasının mümkün olduğu belirtildi.
       İngiltere'de yayınlanan The Guardian gazetesinde dün yayınlanan bir haberde, Türk hükümetinin PKK'ya karşı mücadelesini sadece askeri alanda değil, diğer destekçi ülkelere karşı da diplomatik alanda sürdürmeye kararlı olduğu kaydedildi.
       Türkiye'nin, PKK'nın FKÖ ve Sinn Fein benzeri uygulamalarla yeni bir nitelik kazanarak Avrupa'dan alacağı destekle siyasi hareket haline gelmesinden endişe ettiğine değinilen haberde, İtalya'da toplanan sözde Sürgünde Kürt Parlamentosu'na izin verilmesine, Ankara'nın sert tepki gösterdiği anımsatıldı.
       The Guardian'ın haberinde şu yoruma da yer verildi :
       "Türkiye'nin Şam'a karşı yaptığı tehditler işe yaramış görünüyor. En azından kısa vadede. Ancak, ileride aynı desteği verebilecek başka ülkelere karşı mücadelesi daha zor olabilir. Bunun sınavı, pek yakında verilecek. Abdullah Öcalan'ın bir hafta önce Rusya'ya gittiği söyleniyor. Türkiye'nin Çeçen ayrılıkçılara verdiği destekten dolayı Rusya da PKK'yı destekliyor. Öcalan'ın Rusya'ya giderken Yunanistan ya da Ermenistan güzergahını kullandığı ve bir süre sonra Ermenistan'a geçeceği sanılıyor. Eğer bunu yaparsa, Türkiye ile bir başka komşusu arasında daha bunalım çıkabilir."