The Others ‘Ticareti karşılıklı serbest bırakalım'

‘Ticareti karşılıklı serbest bırakalım'

22.03.2016 - 16:18 | Son Güncellenme:

Bakan Atun, Güney Kıbrıs Rum kesimi ile çözümden önce ekonomik olarak mal hizmetlerin serbest  dolaşımının yapılabileceğini belirterek, Rum tarafına “ticaretin karşılıklı olarak serbest bırakılması" çağrısında bulundu

‘Ticareti karşılıklı serbest bırakalım

‘Ticareti karşılıklı serbest bırakalım

Haberin Devamı

KKTC Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, Güney Kıbrıs Rum kesimi ile çözümden önce ekonomik olarak mal hizmetlerin serbest dolaşımının yapılabileceğini belirterek, Rum tarafına “ticaretin karşılıklı olarak serbest bırakılması" çağrısında bulundu. Atun, Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Sosyal Dayanışma Derneği heyetini bakanlıkta kabul etti. Bakan Atun kabulde yaptığı konuşmada, son günlerde yaşanan terör saldırılarında hayatını kaybedenlere ve Güneydoğu’daki çatışmalarda şehit olanlara Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi. Türkiye’den gelen iş adamlarının, sivil toplum örgütleri ile ortak projeler üzerinden ülkenin milli geliri ve istihdamı için önemli katkılar sağlanabileceğini belirten Atun, bakanlık olarak işbirliklerinin oluşmasını desteklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

"Türkiye artık dünyada önemli bir güç"

Atun "Bugün Türkiye artık dünyada önemli bir güç. Türkiye geçtiğimiz aylarda G20 zirvesine ev sahipliği yaptı. Avrupa’nın 5. büyük ekonomisine sahip. Biz Anavatanımızın bu ekonomik büyüklüğünden ve buradaki tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Türkiye’nin bugün geldiği noktaya ulaşırken yaşadığı deneyimler bizler içinde son derece önemlidir." diye konuştu. Güney Kıbrıs Rum kesimi ile çözümden önce ekonomik olarak mal hizmetlerin serbest dolaşımının yapılabileceğini kaydeden Atun, "Rum tarafı ile ticareti karşılıklı olarak serbest bırakalım. Ada’nın üzerindeki ekonomiyi canlandıralım. Güney Kıbrıs ekonomisi darboğaz içindedir. Çözüme ekonomik yönden bakarsak Güney de bizim kadar ihtiyaç duyar noktadır." değerlendirmesinde bulundu.