The Others 'Toplum günden güne fakirleşiyor'

'Toplum günden güne fakirleşiyor'

29.12.2016 - 10:57 | Son Güncellenme:

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, "toplumun günden güne fakirleştiğine, fakirleştikçe borçlandığına, ödenemeyen borçlar yüzünden de hem halkın, hem de finans kurumlarının zora girdiğine" dikkat çekti

Toplum günden güne fakirleşiyor

Toplum günden güne fakirleşiyor

Haberin Devamı

MİLLİYET LEFKOŞA
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, "toplumun günden güne fakirleştiğine, fakirleştikçe borçlandığına, ödenemeyen borçlar yüzünden de hem halkın, hem de finans kurumlarının zora girdiğine" dikkat çekti. Özyiğit, "yapılan zamların yanında, Türk Lirasının yabancı paralar karşısında sürekli değer kaybetmesinden dolayı, reel gelirlerinde düşüş yaşayan çalışan ve emeklilerin çareyi borçlanmakta bulduklarını" belirtti. DPÖ'nün açıklamasına göre, bir eve girmesi gereken aylık rakamın 4615 TL olduğunu anımsatarak, mevcut asgari ücretle bunun nasıl sağlanacağını soran Özyiğit, “Bunu sağlamak için bütçe yetmez diyorlar, ama bütçe mercedes almaya, birilerine kıyak çekmeye yeter. Ancak asgari ücretliye, üreticiye yetmez” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Partiye katılım

TDP Genel Sekreteri Asım İdris de, son dönemde yaşanan gelişmelerin parti içindeki birlik ve beraberliği daha da güçlendirdiğini söyledi. İdris, “aramıza yeni katılan yoldaşlarımızla birlikte oluşturulan fotoğraf çok net mesajlar vermektedir” ifadelerini kullandı.