The Others 'Topu attılar!'

'Topu attılar!'

17.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

'Topu attılar!'

Topu attılar


Kasası tamamen boşalan, esnafa 200 milyar borçlanan Şanlıurfaspor, 'Sosyal Yardımlaşma'nın aşevine başvurarak 'yiyecek yardımı' istedi...


       Türkiye 2. Ligi 5. Grup'ta mücadele eden Şanlıurfaspor, tam anlamıyla 'sefilleri' oynamaya başladı.
       Sezon başından beri 5 haftada sadece Cizrespor'u yenerek üç puan alabilen 31 yıllık kulüp, yönetimin bir süre önceki istifasının ardından kentteki bürokratların oluşturduğu bir ekiple ayakta durmaya çalıştı. Ancak bu yönetim, Şanlıurfaspor'un iç borçları hariç kent esnafına olan 200 milyarlık borcu ödeyemedi. Kasası tamamen boşalan kulüp, bu nedenle belki de bir ilke imza atarak geçtiğimiz günlerde halk arasında 'Fakir Fukara Fonu' olarak bilinen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurdu.

Tüpü dolduramıyorlar

       Vakfın aşevinden yemek yardımı isteyen kulübün teknik heyeti ve futbolcuları, yanıt gelinceye kadar 'karınlarını doyurabilmek' için aralarında para toplama yöntemini seçti. Bu para da ancak çorba, makarna ve bulgur pilavına yetti.
       Bu arada vakıftan gelen yanıtla koca kulüp çöktü. 'Yasa gereği dernek ve kulüplere yemek yardımı yapamıyoruz' yanıtı alan Şanlıurfaspor'lu teknik adam ve futbolcular, şu anda biten tüpleri doldurulamadığı için çay bile içemiyor.

'Utanıyoruz'

       Son gelişmelerin ardından isyan eden Teknik Direktör Orhan Kapucu da, yemek sorununun had safhada olduğunu belirterek şunları söylüyor:
       "Futbolcularımız gıdasız. Aldığımız bu gıdalarla futbolculardan nasıl başarı beklenebilir? Zaten sezon başından bu yana aldığımız sonuçlar ortada. İkinci ligde mücadele eden, 500 bin nüfuslu bir kentin 31 yıllık maziye sahip kulübü için bu utanç verici bir durum, Üzülüyoruz."