The Others Topunu tepeleriz

Topunu tepeleriz

09.10.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Topunu tepeleriz

Topunu tepeleriz



Tezkere oylaması öncesi ve sonrası TV kanallarına şöyle bir bakalım dedik. Tabii ilk sırayı haber kanalları aldı. CNN TÜRK bana daha bir "tezkereci" geldi. Mehmet Ali Birand, Hasan Cemal'e sordu; "Bir koyup üç alabilecek miyiz?"

NTV de öyle "hayır" diyemiyordu. Tarafsızlık bıçak sırtı bir durumdur. Ne kadar taraflı ya da tarafsız isim çıkartacaksınız? Mesela CNN TÜRK'te Hasan Cemal'in karşısındaki "taraf" olarak seçilen isim Fehmi Koru'ydu. Renk pek koyu değildi.

"Soru Cevap"ta Prof. Ümit Özdağ vardı. "Riskin halka anlatılması gerekir" dedi. Yani askerimizin vurulma ihtimalinin...

Bülent Arınç ortada görünmeyince bir telaş başladı TV'lerde. "Manşet"e bağlandı Arınç ve Bulgaristan Cumhurbaşkanı'nı karşılamakla görevli olduğunu söyledi. Meğer Kanal 7, Arınç için "hasta" demiş. Sonra ana haberde düzeltti. "Manşet"i takip etmemişler miydi?

Emeklİ paşalarımız yine gözdeydi. NTV'de çıkan emekli Tuğgeneral, okunan tezkere metni için; "Şiirsel, duygu yüklü olmuş" yorumunu yaptı. Kılıç kuşananlar da vardı. Mesela benim rastladığım Kanal 7'nin emekli generali Yavuz Ertürk ordunun gayrı nizami harp tecrübesini bizzat yaşayarak öğrendiğini; bu konuda Irak'ta herhangi bir sorun ile karşılaşmayacağını söyledi ve "Keşke ateş açılsa" dedikten sonra günlerini göstereceğimizin de altını çizdi! Ve "kesinlikle Irak bizim için batak olmaz" dedi. "İki tümen, bir kolordu ve beş ya da altı tugaydan oluşan 40-50 bin kişi ile gitmeliyiz" diyen paşa da vardı.

Kanal 7'de Türk askerinin Kore'ye gittiği, bundan 53 yıl sonra da Irak'ta bulunacağımız hatırlatıldı. Kore'ye savaşmaya, Irak'a ise barış için gittiğimiz vurgulandı. Benim bildiğim, Kore'ye de "komonizme karşı" hür dünyanın barış isteğine katkı sağlamak için gidilmişti! Bir 53 yıl sonra da bugünün görüntülerini TV'de izleyenler bakalım ne diyecek, spiker bey? Çünkü ben o günü göremeyeceğim. Yaşım tutmuyor!

"Efendİm niye bir yıllık anlaşma yaptık (ABD ile), bunu altı aylık yapsaydık; duruma göre daha fazla isteklerimiz (büyük olasılıkla para işi tabii ki) olurdu" diyen tüccarlar da vardı TV'de!